Bildet ble tatt 15. februar, og planlegges brukt i fotokonfrontasjoner. Mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, mener politiet benyttet seg av et sårbart øyeblikk da bildet ble tatt, og krever bildet «avskåret som ulovlig ervervet bevis».

— Det er en tilsnikelse på kant med loven. Jeg skulle helt klart vært varslet, og ville da frarådet min klient å la seg avbilde, sier Staff til VG.

Overtalt etter brev

Ifølge VG fikk politiet overtalt den siktede 55-åringen etter å ha overrakt ham et personlig brev fra hans datter, som skal ha gjort ham svært nedbrutt.

Brevet ble omtalt i BT tirsdag denne uken. Staff beskyldte da politiet for å manipulere hans klient.

— Min klient oppfatter situasjonen slik at politiet forsøker å manipulere både ham og hans familie. De tilbyr alle mulige tjenester. Politifolkene er svært elskverdige, og er opptatt av å ha mest mulig med ham å gjøre. Det er et spill jeg ikke har opplevd tidligere, sa Staff til Bergens Tidende tirsdag.

Han mener politiet bruker mannens familie til å påvirke ham til å gå i avhør.

- Har ikke tvunget ham

Politiet avviser kritikken.

— Vi har ikke tvunget ham inn i noen ny bildetagning. Dette samtykket den siktede til selv, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til VG.

Bergenseren (55) har nå sittet i varektet i fem uker, etter at han i januar ble pågrepet og utpekt av politiet som Lommemannen.

- KAN IKKE BRUKES: 55-åringens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, mener politiet benyttet seg av et sårbart øyeblikk da bildet ble tatt, og krever bildet «avskåret som ulovlig ervervet bevis». ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND