Like før jul ble Aleksander Grønli (27) dømt til elleve års fengsel for forsettelig drap på Paal-André Hamre. Grønli anket dommen til Gulating lagmannsrett, men før helgen trakk han anken, skriver ba.no.

— Han har tenkt på det en stund, og forrige uke fikk jeg beskjed om at han likevel ville godta dommen fra Bergen Tingrett.

Det sier Grønlis forsvarer, advokat Arild Dyngeland, til bt.no. Han sier det ikke er noen spesielle hendelser som gjør at Grønli nå ombestemmer seg, og at han ikke har gitt sin klient noen råd verken den ene eller andre veien.

— Men jeg vil tro mye av grunnen er belastningen ved å gå gjennom en ny rettssak, og at han ikke ønsker å gå i usikkerhet. De fleste forstår at dette er en vanskelig situasjon for ham, sier Dyngeland.

- For liten strafferabatt

Dyngeland sier han normalt ville bedt sin klient stå ved anken. Han mener Grønli fikk alt for liten strafferabatt for tilståelsen.

— Det er håpløst å tilstå i slike saker, hvis man ikke skal justere dommen mer enn det som skjedde her. Han kunne påberopt seg nødverge, sier Dyngeland.

Han understreker at det ikke bare var på grunn av strafferabatt at hans klient tilsto å ha stukket Paal-André Hamre i hjertet med kniv. Drapet skjedde ved Proffen gatekjøkken i Nattlandsveien 26. april i fjor.

— Min klient har hatt lyst til å ta ansvar for det han har gjort og komme seg videre. Men det er klart det med strafferabatt også har hatt noe å si da han tilsto, sier han.

Forsettelig drap

Bergen Tingrett fant det bevist under straffesaken før jul at Grønli oppsøkte Hamres leilighet sammen med to venninner. Bakgrunnen var at de mente Hamre hadde stjålet drapsofferets lommebok og diverse andre gjenstander.

DREPT: Paal-André Hamre ble stukket med kniv i hjertet og drept. Nå godtar drapsmannen straffen på elleve års fengsel.
PRIVAT

Hamre kom ut vinduet, og at det oppstod et basketak ute på fortauet. Hamre skal ha tatt tak rundt Grønlis hals, og en av kvinnene sparket ham en eller to ganger i ansiktet. Slåsskampen fortsatte på baksiden av huset, der de to mennene ble stående og holde i hverandre ved husveggen. Grønli stakk så en kniv i brystet på Hamre.Retten fant det formildende at han tilstod i retten, og gav ham derfor fratrekk i straffen på ett års fengsel.

Hver av de etterlatte ble tilkjent 200.000 kroner i erstatning.

VÅPENET: Kniven ble funnet i et malingspann.
POLITIET