• Det gode sosiale miljøet i foreningen fører til at det nesten alltid er folk til stede. Det hindrer tyverier.

AUDUN STØLÅS

Bjørn Tande og Christen Rød i Motorbåtforeningen Neptun ved Store Lungegårdsvann i Bergen forteller videre at de siste tre-fire årene har det ikke vært et eneste båttyveri fra foreningen.

— Motorbåtforeningen er mitt annet hjem, sier Bjørn Tande, som har vært med i foreningen i 35 år. Før i tiden var det litt tyverier. Men nå har vi en organisert vaktordning. Det er stor forskjell på en marina og en motorbåtforening. En marina er nærmest å betrakte som en parkeringsplass for båter. Men her i motorbåtforeningen utfolder det seg et rikt sosialt liv. Derfor er det folk til stede i foreningen omtrent døgnet rundt året igjennom, sier han.

Foreningens lokaler med 229 båter på sjøen er skikkelig avlåst. Alle kjenner alle, og dersom det kommer noen fremmede med båt inn fra sjøen blir de straks spurt hva de har der å gjøre.

<b>FORSKÅNET:</b> - Vi har de siste tre-fire årene vært forskånet fra båttyverier, sier Bjørn Tande (t.v.) og Christen Rød i Motorbåtforeningen Neptun ved Store Lungegårdsvann i Bergen. De er ikke i tvil om at det skyldes godt vakthold, skapt av det gode sosiale miljøet i foreningen. FOTO: MARITA AAREKOL.