Blant ungdommer på Toppe var 59-åringen kjent som en snill mann. Det hendte ofte at han stoppet en ungdom utenfor Toppe Senter og ga ungdommen en 20-kroning til is, uten at han på noen måte skulle ha noen gjenytelse, forteller ungdommer på Toppe som Bergens Tidende snakket med mandag kveld.

Det er også kjent i ungdomsmiljøet på Toppe at mange ungdommer var jevnlig på besøk hos 59-åringen.

Ungdommene BT snakket med betegner ungdomsmiljøet på Toppe som meget bra — akkurat nå. Alle ungdommene i området kjenner hverandre.

Det var helt annerledes for seks-sju år siden. På den tiden var det en hard gjeng som hang rundt en snackbar på Toppe Senter. Men snackbaren brant ned og ble ikke bygd opp igjen. Da forsvant det harde miljøet så å si av seg selv.

— Ungdommene i dette miljøet valgte da å gjøre noe annet med livene sine, sier en ung gutt. Men før det skjedde var det et hardt miljø med hyppig slåssing med politiet, forteller han.

— Nå er miljøet helt annerledes. Du kan nå gå helt trygt på Toppe til alle døgnets tider, forteller en middelaldrende mann. Men det er tydelig at myten om «Toppe-gjengen» lever videre, legger han til.

Men spørsmålet ungdommene på Toppe nå stiller seg er hvorfor mannen som på alle måter var så grei kunne bli drept.

GODT MILJØ NÅ: Ungdomsmiljøet på Toppe i Åsane blir betegnet som godt - akkurat nå. Helt annerledes var det for seks-sju år siden da det var en snackbar på stedet på Toppe Senter der disse ungdommene nå spiller fotball.