Bergen Nord Kammerkor er i gang med øvelser til høstens konserter.

Denne høsten startet koret sesongen på Fløyen, der koret deltok ved åpningen av det nye utsiktspunktet ”Fløytrappene”. I tillegg til å bidra med egne sanger, fremførte koret flere sanger sammen med Christine Guldbrandsen.

Seinere på høsten har koret to konserter i Nordhordland med Jorunn Torsheim, sang og Tove Kragset, piano.

Fra klassisk til negrospirituals

Konsertene har tittelen Vakre Songar. Tittelen gjenspeiles i melodier og tekster som spenner fra klassiske perler, norske-folketoner og negrospirituals, til vår tids musikk der vi møter toner av komponister som Per Indrehus, Th. Daleng og Egil Hovland for å nevne noen.

Sopransangerinnen JorunnTorsheim er et nytt bekjentskap for koret. Hun gjorde stor suksess i sommer da hun hadde hovedrollen i musikalen Which Witch som ble fremført på Håkonshaugen på Seim. Det skulle derfor ligge til rette for stor publikumstilstrømming når nordhordlendinger og andre får anledning til møte henne igjen i en ny setting. Konsertene finner sted i Meland kirke 21. oktober og i Manger kirke 25. november.

Julekonserter

I desember har koret sine tradisjonsrike julekonserter i Åsane kirke. Disse konsertene finner sted 21. og 22. desember.

Gjestesolist på disse konsertene er Veslemøy Fluge Berg fra Bergen. Hun har de siste årene hatt stor suksess med forskjellige konserter og forestillinger i Bergen blant annet som hovedrolleinnehaver i operaen La Boheme.

Musikere på årets julekonserter er Dag Arnesen, klaver, Johan Sebastian Blom, cello og Vidar Eldholm, keyboard.

Har du lyst å bli en aktiv korsanger i et godt kor med hyggelige sangere?

Kontakt korets leder Elin Hordvik på tlf. 95110385 – dirigent Bjørn Berentsen 93438181

Besøk korets nettside www.bnkk.moo.no