— Møtet skjedde i en god tone, og vi skal få tilbakemelding i morgen, sa Aps gruppeleder Terje Ohnstad, etter at han, og Anne Gine Hestetun (Ap) møtte byrådspartienes gruppeledere i går ettermiddag.

Møtet, som varte en knapp halvtime, var det første, innledende møtet før et mulig budsjettsamarbeid.

På møtet gjentok Arbeiderpartiet sine krav, og ga byrådspartiene svar på en del detaljer.

Mens de fleste kravene til Arbeiderpartiet er rundt formulert, er kravet om å stoppe aksjesalget i Gaia og BiR absolutt. Det er også det kravet Ohnstad selv tror vil bli vanskeligst å bli enig om.

Han sier de likevel de bare krever stans i salget for det året det nå forhandles om, noe som vil si at byrådet kan fremme et salg i 2007 dersom de da får med seg Frp.

Ifølge gruppeleder Hilde Onarheim i Høyre skal gruppelederne i byrådspartiene møte byrådet i formiddag, og gi Ap et svar på om de vil gå inn i reelle forhandlinger før deres gruppemøte i ettermiddag.

I går hadde Onarheim også et kort møte med Frps gruppeleder Liv Røssland, men ifølge Onarheim etterlot det liten tvil om at Frp står fast på at de ikke ønsker å forhandle om 2006-budsjettet. Onarheim tror derfor ikke det blir noen ny runde med Frp, hvis forhandlingene med Ap strander.

I så fall må byrådet møte i bystyret 19. desember uten et flertall for budsjettet. Der vil Frp få valget mellom å stemme på et av de to alternativene som får flest stemmer, det vil si byrådets og Arbeiderpartiets budsjett.

Frp vil ventelig stemme for byrådets budsjett, men ifølge Onarheim vil byrådet i tillegg kreve et tillitsvotum. Stemmer Frp nei til det, har byrådet falt.