— Hvis jeg glemmer replikkene, er det av nervøsitet, for jeg kan det egentlig, sier Mats Meguenni og går litt i ring.

Det er tid for general-generalprøve på musikalen «Moulin Rouge» på Gimle skole. Mandag braker det løs.

— Skuldermassasje! roper primus motor i år som de andre årene, Katrina Smestad. Streng, men rettferdig lærer fra Skottland. Elevene stiller seg på rekke i en sirkel og masserer. Noen klarer ikke la være, og må bare kile litt.

Ut med tyggisen

— Sigrid, gidder du å hente my tyggegummibøtten, please? spør Katrina før hun tar runden så alle kan spytte ut tyggisen.

Musikal er blitt tradisjon og et årlig høydepunkt på skolen. «Romeo & Juliet», «Dirty Dancing» og «Grease» hadde stor suksess, og nå står can-can-dansing for døren. Forberedelsene begynte lenge før jul.

Utfordring: forklare handlingen i «Moulin Rouge» til en som ikke har sett filmen med Nicole Kidman i hovedrollen.

— Det handler om en ung forfatter (Christian) som kommer til Paris for å finne inspirasjon, forklarer Mats, som er en av hovedrolleinnehaverne.

— Jeg blir kjent med noen bohemer og forelsker meg i en hore, men vi må skjule kjærligheten, fortsetter Mats.

På scenen går det i rødt, svart, korsetter, blonder, hofteholdere, flosshatter og heftig musikk. Flott sang, stilig dans. Dette blir bra! Det piper selvsagt i noen mikrofoner, og kulissene er ikke klare, men det er lenge til mandag.

Skummelt med sengescene

Elevene har selv valgt hvilken film de skulle gjøre levende. De falt pladask for «Moulin Rouge».

— Vi har sagt til jentene at de må advare foreldrene så de er forberedt på å se dem kledd ut som horer, sier Smestad.

— Jeg er sjefshoren Satine, sier Ingrid Neteland noe beskjedent.

— Mange scener har vært litt ekle å gjøre, og jeg har tenkt «æsj, må jeg gjøre sånn», sier Ingrid. Vi forstår henne så godt. Det er ikke bare-bare med liksom-elskovsscener i rød plysjseng foran en fullsatt aula. Men det går nok bra.

Bak scenen står en gjeng unge herrer og gjør seg klare til innsats.

— Tror dere noen kommer til å reagere negativt på stykket?

— For å si det sånn, den siste scenen skal alle guttene gå med bar overkropp. Eg tror publikum hadde reagert mer hvis jentene gjorde det, sier hotelldirektør for anledningen, Peter Nordahl Hansen.

Det har han nok rett i.

DRISTIG: De kan can-can, jentene på Gimle. Mandag klokken 19.00 er det premiere på musikalen «Moulin Rouge» – åpent for alle. Ja da, foreldrene er advart mot sterke scener.<p/>FOTO: HELGE SKODVIN