— Det er nesten ikke grenser for hva folk klarer å glemme på bussen, forteller Jannicke Jensen på bussens hittegodskontor.

- Kom med lenestolen

— Det rareste var den gangen to bussjåfører kom bærende på en stor lenestol mellom seg. "Nå tuller dokke ", sa eg. men nei - den var glemt igjen på bussen, smiler Jannicke.

Ellers er Jensen vant til det meste. Hun viser oss dagens fangst som står i hauger på gulvet. Klokker, mobiler, lommebøker, fotoapparater og smykker fyller mange kasser.

Rullator

— En dag kom det inn en rullator som var glemt igjen på bussen. Samme dag kom det inn et høreapparat. Krykker og blindestokker kommer det stadig vekk, forteller Jensen oss.

På hittegodskontoret bugner hyllene av sekker, paraplyer og klær. Hele ni kasser er fulle av klær. De klærne som ikke blir hentet innen rimelig tid, blir sendt til Romania.

Hittegodskontoret samler inn fra alle lokalbussene. Det betyr alle Gaia bussene utenom Os, pluss bussene på Askøy og Sotra.

Gynekologstol på bussen?

— Ja, og så var det gynekologstolen vi fikk inn og som ble glemt på bussen, sier Jannicke etter å ha tenkt seg om litt.

— Gynekologstol på bussen?

— Ja, det var visst egentlig et slags treningsapparat, men hva som var frem og bak på den greien var ikke lett å forstå. Den liknet iallfall på en gynekologstol, i og glemt på bussen var den iallefall, ler Jensen.

HVA SKAL VI GJØRE?: Jannicke Jensen har hyllene fulle med hittegods. Det meste blir aldri hentet eller spurt etter.
PÅL ENGESÆTER
KOSEDYR: Det aulet av kosedyr på hittegodskontoret. - De pynter opp, men det er jo trist for de små barna som har glemt dem, sier Jannicke Jensen til bt.no.
PÅL ENGESÆTER
MOBILEN DIN HER? Flere kasser med mobiltelefoner ligger på busstasjonen. Kanskje noen ungdommer burde tatt turen hit, før de bommer foreldrene for penger til ny telefon?
PÅL ENGESÆTER
HER ER DET: PÅ baksiden av busstasjonen mot Statens hus, fuinner du hittegodskontoret.
PÅL ENGESÆTER
FULLE HYLLER: Hver dag får hittegodskontoret inn det som er glemt igjen på bussene. Svært mye blir aldri hentet.
PÅL ENGESÆTER