Politiet på Askøy fikk en ubehagelig overraskelse da en frustrert 25-åring i går ringte lensmannskontoret og stilte følgende spørsmål:

– Hvorfor står jeg oppført på politiets liste over mistenkte kriminelle?

Etter hvert forsto politiet at razziaen dagen i forveien ikke hadde gått helt etter planen.

Liste med 16 navn

Tirsdag gjennomførte politiet en aksjon i forbindelse med flere uoppklarte forbrytelser på Askøy. Blant annet ransaket de boligen til en 19-åring som var mistenkt for tyveri av store mengder iskrem og kjærlighet på pinne fra et grendehus.

Ransakelsen var en suksess. Betjentene fant deler av tyvegodset de lette etter og tok 19-åringen med til avhør ved lensmannskontoret. Dessverre glemte de en meget vesentlig detalj: En bunke på over 20 politidokumenter, blant annet med detaljinformasjon om bakgrunnen for aksjonen de nettopp hadde gjennomført.

Beklageligvis for politiet fant noen de sensitive papirene. Og enda mer beklagelig: Finnerne leverte dem ikke tilbake, men kastet seg over telefonen.

Etterretningsrapporten inneholdt nemlig informasjon om narkosalg og ulike vinningsforbrytelser. Flere lovbrudd var beskrevet i minste detalj, og i bunken lå en liste med navn på 16 menn som er i politiets søkelys. Flere av disse ble oppringt natt til i går.

– Kjempetabbe

En av dem som fikk høre at han står på politiets liste, er Robert Kalkan (22).

– Jeg ble forbannet. At slike opplysninger kommer på avveie er ganske alvorlig, spesielt når en ikke har urent mel i posen, sier Kalkan.

Han ønsker nå å gå videre med saken.

Advokat Thomas Dale ble i går kontaktet av to menn på 25 og 26 år. De ønsker å gå til sak mot politiet etter at navnelisten kom på avveie.

– Jeg fikk vite det av ekskjæresten min. Ryktene flyr her ute. Skal jeg nå løpe rundt til alle og renvaske meg? Det er umulig. Politiet har gjort en kjempetabbe, sier 25-åringen.

SIER UNNSKYLD: Lensmann Odd Dale beklager at interne politidokumenter kom på avveie. - Dette skulle aldri skjedd. I den grad noen urettmessig er blitt hengt ut, er det bare å beklage, sier Dale.
Høvik, Tor