Noen hadde lagt fra seg lagt igjen lister med detaljert pasientinformasjon etter lunsjen for et par uker siden.

- Det er selvsagt alvorlig, sier informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen.

Forrige uke la en lærer ved Høgskolen i Bergen ut denne meldingen på høgskolens egen side på læringsnettstedet Its learning:

«Det er funnet lister med pasientopplysninger i kantinen på HUS og i prøverom hos Sundt. Listene stammer fra avdelinger hvor vi har studenter i praksis. Slikt skal IKKE skje. Innarbeid gode rutiner med makulering av pasientopplysningslister. TAKK!»

Har fått beskjed

Mona Høgli i Helse Bergen sier at det ikke stemmer at pasientopplysninger er funnet på Sundt. Det skal være en misforståelse knyttet til en flere år gammel historie. Det som er tilfelle, er at noen har lagt igjen en liste over pasienter på en av postene på Nevrologisk avdeling.

- En slik liste skal ikke være på avveie. Den skal aldri forlate posten. Fordi det var mange studenter på denne avdelingen, har den ansvarlige læreren fått beskjed om dette, sier Høgli.

Hun har ikke fått klarhet i om det er en av Haukelands egne ansatte eller en student som la listen fra seg.

- Studenter har kanskje ikke den samme automatikken som fast ansatte når det gjelder disse rutinene, sier Høgli.

Åpen for andre

Hver morgen deles det ut detaljerte pasientlister til alle som jobber på posten. Listene inneholder navn, hvor de ligger, og hva som feiler dem. Svært private opplysninger. Leger og sykepleiere har listene i lommene sine, og disse skal legges fra seg på vaktrommet når man forlater posten.

Kantinen hvor listene ble funnet brukes i hovedsak av ansatte, men har også åpent for pårørende og andre.

Hva mener du om saken? Si din mening her.