Trafikktips? Ring / MMS til 2211, eller send e-post

Politiet på Stord har hatt en travel tirsdag. Allerede klokken 07.52 måtte de i sving da en mann i 40-årene råkjørte fra ferjen på Sandvikvåg mot Leirvik.

— Han kjørte forbi i yttersving i 60-sonen. Vi fikk melding fra flere bilister, sier operasjonsleder Johan Inge Særsten i Sunnhordland politiidistrikt til bt.no.

— Han sparte nok 1-2 minutter på vei til neste ferje, sier Særsten lakonisk.

Det kan bli dyre minutter – vitneavhør vil avgjøre om mannen i 40-årene får bot for å ha krysset sperrelinjen (5200 kroner). Han risikerer også siktelse etter flere paragrafer i veitrafikkloven.

Han sparte nok 1-2 minutter på vei til neste ferje.

Operasjonsleder Johan Inge Særsten

Dro uten bilen

En mer kuriøs sak oppsto ved lunsjtider.

Politiet fikk melding om en bil på en parkeringsplass ved Miljøtunnelen Stord. Det spesielle var at motoren var i gang – mens sjåføren var forduftet.

— Bilen sto der i timevis. Vi ble tipset av forbipasserende som hadde spist mat på stedet i en halvtime uten å se noe til sjåføren, sier Særsten.

Politiet klarte å oppspore mannen, som ble svært overrasket.

Det viste seg at han hadde fått en telefon, og hadde dratt fra stedet med oppringeren - og glemt bort hele bilen.

Brøt ingen lov

Den distré sjåføren slipper et formelt etterspill.

— Det finnes regler for tomgangskjøring, men dette var langt fra bebyggelse, så han har nok ikke brutt noen regler, sier operasjonslederen.

Særsten har likevel en formaning til alle bilister i sakens anledning.

— Ta det rolig, ikke la deg stresse slik at du glemmer ting. Denne gangen var det bilen, neste gang kan det være noe viktigere.