Gasslekkasje fra en propanbeholder førte til at politi og brannvesen slo full alarm på Haukeland sykehus fredag kveld. I alt ble nærmere femti personer evakuert. De fleste fra sykehotellet og nærliggende privatboliger. Men midt i det utsatte området fortsatte syv arbeidere på sterilsentralen som før. Glemt av brannvesenet, visste de ingenting om gasslekkasjen før de leste om det i avisen dagen etter. Ansvarlig på stedet, brannsjef Helge Eidsnes beklager glippen.

— Vi var rett og slett ikke klar over at det var folk i avdelingen. Den er nylig tatt i bruk, og vi fikk ikke beskjed om at det var ansatte på arbeid. De skulle ha vært evakuert, sier Eidsnes.

Peker på hverandre

Sikkerhetssjefen på Haukeland universitetssykehus vil gå igjennom rapportene mandag og se hva som gjorde at det gikk galt.

— Fordeling av skyld kan vi først gå inn på når nødvendige rapporter foreligger mandag, sier sikkerhetssjef Arvid Eik. Han sier det er brannvesenet som har det fulle ansvaret for evakueringen. Brannsjefen på sin side påpeker han er avhengig av informasjon fra sykehuset.

— Vi skal selvsagt bistå brannvesenet i slike situasjoner, men det er vanskelig å konstatere noe som helst på dette tidspunktet, sier Eik.

Kalles inn til møte

Tidlig neste uke blir flere av de involverte kallet inn til evalueringsmøte. Sikkerhetssjef, teknisk sjef, vaskeriansvarlig skal se på hvorfor rutinene sviktet og ansatte kunne bli glemt under gasslekkasjen.

— Det kan hende enkelte av vaktpersonalet ikke har fått med seg de nye rutinene etter at sterilsentralen flyttet lokaliteter. Vi skal se på årsaken til gasslekkasjen, samt evaluere vårt reaksjonsmønster, sier teknisk sjef, Geir Brügger.