Jarnung har vært avlaster for «fargedamen» Maybritt Stusdal Matre, bedre kjent som hovedpersonen i dokumentarfilmen «Kabal i hjerter» siden desember i fjor. Det betyr at hun tar seg av Maybritt et visst antall helger i året. Det dreier seg om en jobb på lik linje med alle andre stillinger i kommunen. Det er inngått fast kontrakt med lønn etter ordinære takster.

Lønnen uteble

— Pengene har aldri kommet på konto, og det synes jeg ærlig talt er for dårlig, sier Inger Jarnung til Bergens Tidende.

— Bergen kommune burde ta mål av seg til å være en ryddigere arbeidsgiver enn dette skulle tyde på. Jeg skulle ha likt å se den kommunalt ansatte som synes det er greit at lønnen uteblir i ni måneder.

Hun har regnet ut at hun har krav på minst 30 000 kroner.

Avtalen om å være avlaster for Maybritt ble inngått 1. desember 2005 og skal vare ut februar 2007.

— Jeg begynte å lure allerede i mars, og tok kontakt med kommunen. Jeg fikk bekreftet at de hadde alle data, og at alt skulle være på skinner. Så fikk jeg brev om at det var omorganisering på gang og hvordan jeg skulle forholde meg til den. Jeg innrettet meg etter det og sendte inn timelister i henhold til den nye ordningen.

— Hver gang jeg har ringt og purret, har jeg fått de samme svarene. «Dette skal vi ord ne», eller «vi ringer deg i morgen». Men foreløpig har ingen ringt tilbake, og jeg har ikke fått utbetalt en øre, sier hun.

Nå begynner hun å bli mektig lei.

— Jeg vet ikke om det er rot og surr, eller om det ikke syns den jobben vi gjør er så viktig at den fortjener lønn, sier Jarnung til BT.

Skal ordne opp

Marit Hagevik, rådgiver for funksjonshemmede i Bergen kommunes byrådsavdeling for helse og omsorg, sier til BT at så vidt hun klarer å finne ut, har man ikke registrert mottatte timelister fra Inger Jarnung før i juni i år. Når timelisten kom, ble den straks tatt hånd om og effektuert, men det ser ut til å ha vært noen misforståelser med hensyn til adresse og kontonummer. At avlastningsavdelingen i vår ble omorganisert fra de enkelte bydelene til en felles enhet i Fyllingsdalen kan muligens også ha vært et forvirrende moment i saken, mener Hagevik.

Under alle omstendigheter kan hun forsikre at saken skal ryddes opp i umiddelbart.

— Hvis vi har gjort noen feil her, er det klart at vi må ta ansvaret for det. Inger Jarnung er velkommen til å ta kontakt så snart som overhodet mulig, slik at vi får denne saken ut av verden, sier Marit Hagevik til BT.

Helge Skodvin