Gutten skulle fly fra Stavanger til Bergen for å besøke bestemoren i vinterferien. Mamma Christine Aarset fulgte ham helt til gaten for sikkerhets skyld.

– Han var litt engstelig, men jeg beroliget ham og sa at han aldri ville bli alene. Jeg lovet dyrt og hellig at noen ville passe på ham hele tiden, sier Aarset.

Men da mormor stod klar i ankomsthallen på Flesland, var ingen Thomas Emil å se. Seks andre barn som reiste alene ble fulgt ned trappen av personalet, men ikke barnebarnet.

Gruer seg til å fly igjen

– Langt om lenge kom det en betuttet gutt ned trappen – alene – med «jeg reiser alene»-skiltet hengende rundt halsen. «Jeg fant deg ikke, mormor», var det første han sa før han kastet seg om halsen hennes. Ingen tok seg av ham da han gikk av flyet, forteller Aarset.

Hun mener Norwegian må skjerpe rutinene.

– Vi betaler jo ekstra for dette tilbudet, for en trygghet som ikke eksisterer. Han ble stående alene, og nå gruer han seg til å reise hjem igjen, sier hun.

Aarset var i kontakt med Norwegian samme dag, og ble lovet tilbakemelding. Det fikk hun ikke.

Informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian beklager det som skjedde.

– Vi har klare regler for hvordan barn som reiser alene skal hjelpes. Blant annet skal vi påse at de overleveres til riktig person. Vi vil bringe på det rene hva som har skjedd i denne saken, og så langt kan jeg bare beklage, sier Ellingsen.

Thomas Emil fikk ikke hjelp til å treffe mormor da han fløy med Norwegian til Flesland. Nå gruer han seg til å reise hjem igjen.
PRIVAT