Hardangervidda er stengt og blir ikke åpnet mandag på grunn av uvær (se hvorfor på webkameraet). Det samme gjelder Vikafjellet.

Det opplyser vaktoperatør Jahn Marøy i Veitrafikksentralen i Hordaland til bt.no.

Hvis du må kjøre mellom øst og vest, er Hemsedal og Filefjell åpent, mens det er kolonnekjøring på Hol — Aurland.Ellers er det ingen større problemer på veiene i Hordaland, men i Korlevoll i Odda har flere utenlandske vogntog kjørt seg fast.

— Det er brukt kjettinger, men det erredusert fremkommelighet. Vegen er sperret inntilredningsbiler får vogntogene på veien igjen, opplyser operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland poliitidistrikt.

Kuling ved Stad

I Sogn og Fjordane er flere småveier stengt på grunn av fare for ras, opplyser vaktoperatør Jan Erikstad til bt.no. Se listen her.

Ved værutsatte Stad er det sørvestlig sterk kuling mandag kveld, sier statsmeteorolog Berit Hagen.

Måløybrua var også stengt en kort periode mandag ettermiddag, og det var ventet økt vind, men det har ikke skjedd.

Tvert imot vil vinden i fjellet løye i løpet av kvelden og natten, i hvert fall sør for Stad.

Ingen fjellskråninger sikre

Norges Geotekniske Institutt har varslet at ingen fjellskråninger i Norge er sikre den kommende uken. Den siste uken har vært gått skred flere steder i landet, blant annet i skianleggene i Myrkdalen og i Harpefossen.

Årsaken er en kombinasjon av vind, nedbør og temperaturøkning. Dette påvirker stabiliteten til snøen, forklarer meteorologen.

— Det kan komme 40-50 millimeter nedbør i løpet av 12 timer. Det er ikke mye for Vestlandet, men det er ganske mildt, og det regner høyt opp i fjellet, sier Berit Hagen.

Fjellsportfestival avlyst

Fjellsportfestivalen i Sogndal er blant dem som har havnet i klammeri med værgudene. I ettermiddag bestemte de seg for å avlyse frikøyringskonkurransen «Sogndal Freeride World tour Qualifier», melder NRK Sogn og Fjordane.

Flere lavtrykk er på vei innover Vestlandet, samtidig som vi nærmer oss overgangen mellom vinter og vår.

Resten av uken vil det i perioder være ganske mildt, sier Hagen.

Tips om vær og trafikk? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

I KØ: Lavtrykkene vil dominere uken som kommer på Vestlandet. - Men utnytt de få timene med godvær som kommer inni mellom, oppfordrer meteorolog Arne Hansen hos Storm Geo.
STORM GEO