Utelivsgruppen KJS julemiddag i samarbeid med Kirkens Bymisjon er blitt en viktig tradisjon for svaktstilte gjengangere i Bergen sentrum.

– Vi har holdt det gående i syv år nå. Dette fungerer veldig godt, sier Thor Brekkeflat i Kirkens Bymisjon.

Mellom 100 og 150 personer finner veien til utestedet Mood på julaften. Da bt.no besøkte stedet i 12.30-tiden var et 30-talls gjester allerede godt i gang med pinnekjøttet.

Bevertningen er det ansatte i KJS som står for. I tillegg har en del frivillige meldt seg til tjeneste. Alle jobber gratis.

– Det er ingen ting å si på responsen blant de ansatte. Det var så mange som meldte seg, at jeg måtte ringe fem av dem og fortelle at de ikke trengte å komme. 20 personer var allerede mer enn nok, forteller markedssjef i KJS, Eirik Hokstad.

Også KJS' samarbeidspartnere stiller opp.

– Vi får all mat gratis. Vi sender ut samme e-posten hvert år. Det er bare klippe, lime og få inn nytt årstall.

KJS har vært gjennom tøffe år. Men nedgangstider og konkurser blekner mot historiene til gjestene på julemiddagene.

– Det er litt spesielt når gjestene kommer og ber om veldig mye sky. De vil spise på seg fett nå foran vinteren, forteller Hokstad.

Mellom 100 og 150 personer finner veien til utestedet Mood på julaften. Da bt.no besøkte stedet i 12.30-tiden var et 30-talls gjester allerede godt i gang med pinnekjøttet. Thor Brekkeflat i Kirkens Bymisjon (t.v.) og markedssjef i KJS, Eirik Hokstad er fornøyd medden frivillige oppsluttningen om prosjektet.
Eystein Thue