— Jeg går rundt med millionglis, sier Tonje Kaada, leder for Bergen Rockaktører (BRAK). På vegne av musikkmiljøet er hun svært glad for at kommunen ønsker å bruke en ekstra million på rock.

— Det er kjekt at man endelig tar rocken seriøst. Og dette er jo helt i tråd med den ferske utredningen om populærmusikk, så Bergen er en foregangskommune, sier Kaada, som selv har jobbet mye for å få politikerne til å prioritere musikkmiljøet høyere.

— Under et debattmøte i april lovet byrådslederen å følge opp rockeplanen, og det er kjekt å se en politiker holde ord.

Hvis budsjettforslaget vedtas får BRAK 225.000 kroner mer å rutte med i 2003.

— Det betyr utrolig mye. Vi har kun hatt penger til lønn og husleie hittil. Nå vil vi holde flere kurs, lage bedre nettsider og så videre, sier Kaada.

Allerede i går fikk hun den første henvendelsen fra en ivrig musiker som ville skaffe seg en bit av rockemillionen. Akkurat det var nok tidlig, men om millionen blir en realitet vil musikere og arrangører kunne nyte godt av penger øremerket øvingslokaler (200.000), prosjekt- og arrangementsmidler (325.000) og stipend (10 stk. à 10.000).

I tillegg til at Ole Blues-festivalen får 150.000 kroner i økt tilskudd, luftet kulturbyråd Per Inge Vannebo i går vyer om en ny, årlig rockefestival. Tanken er at kommunen, gjerne i samarbeid med BRAK, stiller seg bak en festival om høsten, av et slikt kaliber at den «setter Bergen på kartet», som Vannebos sa det.