Statens vegvesen sendte i løpet av fredagskvelden ut mannskaper for å strø flere steder i Sogn og Fjordane, samt i indre deler av Hordaland.

— Kaldere vær og opplett har gjort sitt til at det ble glatt på veiene, spesielt i Hardanger, Kvam og Fusa. Vi har også fått melding om glatt veibane på Osterøy, sier trafikkoperatør Hanne Norheim ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

Bil fikk sladd

Ved 22.30-tiden fredag kveld havnet en bil i grøften på fylkesvei 55 i Balestrand. Glatt føre var trolig medvirkende til ulykken. Det opplyser operasjonsleder Kjetil Drange.

— Kjøretøyet har fått sladd og havnet deretter utfor veien. Føreren av bilen er sendt med ambulanse til sykehuset i Førde, men skal ikke være alvorlig skadet, sier han.

Føreren var alene i bilen da ulykken skjedde. Politiet mistenker ikke ruskjøring. Ambulanse ble sendt fra nabokommunen Høyanger.

— Tidligere i kveld fikk vi tips om at det var litt glatt vei også i området Sogndalsdalen, sier Drange.

Sjekk været her med BTs web-kamera

Et par timer før ulykken i Balestrand, havnet en semitrailer i trøbbel i nettopp Sogndalsdalen. Glatt veibane gjorde at traileren sto fast en liten periode.

Væromslag i morgen

Fredag markerte starten på vinterferien for mange. Ferieutfarten har så langt gått uten nevneverdige problemer, ifølge Statens vegvesen.

— Det har vært en del trafikk på veiene, men fjellovergangene har vært åpne i hele kveld, sier trafikkoperatør Norheim.

Lørdag er det væromslag i vente, i form av vind og store mengder nedbør. I høyden kan nedbøren komme som snø. Det kan bety trøbbel for bilister som har tenkt seg over fjellet.

— Jeg tror at mange har benyttet sjansen til å komme seg avgårde i dag. I morgen forventer vi verre vær over fjellet, med sterk vind, sier Norheim.

Kuling lørdag kveld

Spesielt fjellovergangene Haukeli og Hardangervidda er utsatt. Lørdag kveld er det meldt liten kuling og nedbør begge steder.

Det dårlige været er ventet å fortsette i neste uke. Søndag og mandag kan vinden komme opp i kuling styrke i Bergen.