• Kjør forsiktig!, sier vegvesenet.

Rett før klokken 05.00 lørdag morgen snurret en taxi rundt i Fritz C. Riebers vei og endte med fronten i midtrekken. Rett forut for uhellet hadde det vært lyn og tordenvær, samt haglbyger og kraftig regn.

Politi og ambulanse rykket ut. Bilføreren klaget over smerter i nakken og ble fraktet til Bergen Legevakt for behandling.

— Det er særdeles vanskelige kjøreforholdt nå. I morgentimene i dag har det kommet mye hagl som gjør veibanene glatte. Det er også mange dammer rundt forbi, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen i Hordaland, Ove Amundsen.

Bil på taket

Og det har vært flere ulykker natt til lørdag på grunn av glatt veibane med mye vann og hagl.

Den første ulykken ble meldt til politiet klokken 04.18. Da var det en bil med fem personer som gikk rundt og landet på taket i Blomøyvegen i Rong. Politi og to ambulanser rykket ut.

— Det var glatt veibane på stedet med mye vann og hagl. En person er mulig lettere skadet, melder operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Svein Lyssand i politiloggen.

Ingen av de fem personene skal være skadet og bilen ble tauet bort.

- Kjør forsiktig

Klokken 04.40 fikk politet melding om at to biler hadde frontkolliderte ved Tjeldstø i Øygarden kommune, syd for Statoilstasjonen. Også her var det glatt veibane.

Det var en person i hver av bilene og begge kom seg ut ved egen hjelp.

— En bilfører klagde over smerter i en fot, skriver operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Svein Lyssand i politiloggen.

Vaktoperatøren i Vegtrafikksentralen i Hordaland ber folk kjøre forsiktig.

— I tillegg til hagl og dammer i veibanene er det også is. Det er også fare for at busker og trær kan falle ut i veibanene. Det er bare å ta det rolig og kjøre forsiktig, sier Amundsen.

To personer ble kjørt i ambulanse til Haukeland universitetssykehus. Det er ikke mistanke om promille, ifølge politiet.