Det var ved 11.30-tiden at glassplaten ga etter. — Det sa bare poff, så begynte glasset å regne, forteller øyenvitner til bt.no.

Glassplaten som gikk i oppløsning, lå like over inngangspartiet til pizzarestauranten Dolly Dimple's på Torgallmenningen.

— Glasset gikk visstnok i oppløsning helt plutselig. Ingen personer ble skadd, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand, til bt.no.

Folk fra kommunen kom umiddelbart til stedet for å se på det som har skjedd. - Situasjonen er ikke dramatisk. Vi vet ikke årsaken til at glasset ble pulverisert, men vi har tilkalt glassleverandøren for å få klarhet i det, sier byråd for byutvikling, Nils Arild Johnsen, til bt.no.

Politiet har sperret av et mindre område utenfor pizzarestauranten og de nærmeste butikkene. Men det kan fort bli aktuelt å sperre av et langt større område. Politiet frykter at hele glasstaket over Breivik-søylene, som omkranser hele nordlige del av Torgallmenningen, må fjernes eller sikres.

Nå konsentreres innsatsen om å finne ut hva som har skjedd.

— Politiet er på stedet, og vi har tilkalt folk fra kommunen. Utfra det som har skjedd, er vi nødt til å vurdere hva vi skal gjøre med resten av glasstaket, forteller Lyssand.

Nils Arild Johnsen mener det er altfor tidlig å spekulere i hvorvidt de øvrige platene nå må fjernes. - Vi har satt i verk de sikkerhetstiltak som vi mener er nødvendig, og de ser ut til å fungere bra, sier Johnsen.

Det er ikke første gang det regner glass på Torgallmenningen. I september 2001 eksploderte et annet av glasstakene. Ingen kom til skade da glassplaten over bokhandelen Norli gikk i tusen knas. Årsaken til uhellet, som skjedde få meter unna dagens glassregn, var trolig at det ble utført arbeid på fasaden utenfor.

Fra før er det kjent at de omstridte søylene står i fare for å gå i oppløsning, grunnet en feilkonstruksjon. De 24 søylene var på plass på Torgallmenningen i mai 1999. De kom til Bergen fra Kina året før. Under monteringen av det siste taket over søylene høsten 2000, oppdaget man for første gang sprekker i nesten alle søylene.

— Har søylene vært til berikelse for Bergen, Nils Arild Johnsen? - Det har vært en lang diskusjon om disse søylene, men jeg ser ingen grunn til å si noe om det nå. Men denne episoden skulle ikke gjøre den diskusjonen noe mer opphetet, sier byråden.

bt.no kommer tilbake med mer.

I TUSEN KNAS: Glasstaket over Dolly Dimple's eksploderte like før klokken 12 i formiddag. Til alt hell ble ingen skadd. FOTO: JAN M. LILLEBØ