Jeg ankom Hotell Norge med Hjemmet Mortensen og Se og Hør sine nye glamourblader C! og D! under armen. Kledd i en oljehyre som Celina Middelfart verken ville blitt sett død eller levende i. BT hadde kalt inn første ekspert, Martin Halsos fra Forbrukerrådet for å teste stil og utførelse.

Ekspertkommentar 1

— Hai, hai, utbryter Halsos.

— De ser jo nesten ut som de bladene man kjøper i London og Berlin. Mens Se og Hør er et utpreget hytte- og do-blad, står disse i stil med de fine badene folk skaffer seg nå for tiden.

Halsos legger det ene benet over det andre:

— Det er på tide at middelklassen får sladreblader utover Kapital.

— Det er mye bedre bilder her enn i Se og Hør. Mindre kaninøyefaktor, men fancy reklamer. Men ikke så veldig glossy kjendiser akkurat. Catherine Zeta-Jones, er ikke hun snart ute?

— Som forbrukerrådgiver, tror du det er marked for to nesten like blad?

— Ja, absolutt. Dessuten er vi i Forbrukerrådet for kniving. Disse bladene er for middelklassen som hater å betale mye for noe som ser så billig ut. Middelklassen elsker at det ser dyrt ut.. Det er utrolig hvordan mørkere tresorter og messingbeslag kan freshe opp selv den enkleste nordmann.

— Glamourfaktor på en skala fra 1 til 6?

— Fire til begge. D! får trekk for dårlig papirkvalitet. Økologi er for Villmarksliv. D! har derimot mer glamorøs forside enn C!, som vinner på papiret og bedre bilder.

Ekspertkommentar 2

Noe senere ankom et sammensatt ekspertpanel: Frisør Trond Oppedal (TO) fra salongen Kapper, representant for verdens største sladderyrke. Fra målgruppen Unge Kvinner kom skuespiller Monica Hjelle (MH), samt Elviskunstner og Farmen-deltaker Aslaug Moi Frøysnes (AMF).

De ble straks stille.

TO: Hadde aldri havnet hos oss. I hvert fall ikke ute i salongen. Der foretrekker både vi og kundene blader fra utlandet.

MH: Det er jo nesten som Hello!

Hun tar seg straks i det: Jeg har sett nesten alle disse bildene før.

AMF: Det er bare plakatbilder her, jo.

TO: Jeg savner mer Patsy og Edina. Dorthe Skappel er liksom glamdronning i Norge. Hva har hun?

AMF: Bare så mye silikon i puppene at de henger helt nede på knærne.

TO: Jeg savner en Robbie Williams i Norge.

MH: Det har vi jo. Det er bare ingen som får vite det. Tenk hvor mye het gossip jeg får høre om skuespillere for eksempel.

TO: Folk må bli mer løsslupne om det de vet om kjendiser.

BT: Er det mulig å gjøre Norge glamorøst?

AMF: Folk må tørre å ha sin egen stil.

TO: Den leppestiften du hadde med deg til Farmen fikk enorm oppmerksomhet. Jeg tenkte på deg. Selv hadde jeg ikke gått til postkassen en gang uten å tegne opp brynene.

BT: Glamourfaktor i C! og D!?

Samlet panel: 3!

AMF: Jeg skjønner ikke hva de vil.

MH: Jeg kommer til å fortsette å lese Hello!

TO: Vi har Hello hos oss.

Martin Halsos, Forbrukerrådet

<b>GLOSSY PANEL:</b> Frisør Trond Oppedal, skuespiller Monica Hjelle og Elviskunstner og Farmen-deltaker Aslaug Moi Frøysnes ble ikke kjempeimponert over de nye magasinene. <br/>FOTO: ODDLEIV APNESETH
<b>GLAMDRONNING:</b> Kylie Minogue er en slik glamourdame som vi liker, hevder ekspertpanel.<br/(faksimile fra C!)