• Mens jeg først er her på scenen, så må jeg få si at jeg synes at jeg er mye finere enn Dorthe Skappel, sier konferansier Belinda Glava.

Bergens nykronete drag-dronning, som også går under navnet Chriss Martin Knappen, har akkurat vist hvor vanskelig det er å spille en slags håndball iført høyhælte sko og ballkjole.

Med drønnende Carola-sanger, lastebiler fylt til randen av dekadanse, glamour, pudder og disko, egne homofilmer på Bergen Kino, viste byens homofile i går at de kan det der med fesjå.

Rett nok utgjorde den glamorøse dekadensen bare en liten, men like fullt viktig del av Regnbueparade. For hva er vel en parade uten glamour?

Bergen Pride Organization benyttet også sjansen til å dele ut Homofobprisen 2004. Som gikk til Stortinget. Ved å lage særlover for homofile og dermed bedriver diskriminering, ifølge juryen.

— Dette er avslutningen på en ukes festival som handler om kampen mot A4-livet, sier Tore Lirhus, nestleder i Bergen Pride Organization.

— Hvorfor er homofile så voldsomt opphengt i glitter og glamour?

— Det er en parodi på det heterofile rollemønsteret, sier Lirhus.

Som er rimelig fornøyd med oppmøtet på lørdagens parade og etterfølgende underholdning.

— Det er bedre enn i fjor. Men vi bor jo i en pietistisk by. Håper på dobbelt så mange deltakere neste år, sier Lirhus.

Like ved scenen på Torgalmenningen står to godt voksne menn i politiuniform og gliser. Om de er med på noe slags Village People-opplegg, er sannelig ikke godt å si.

HOMOFEST: Ingen tvil om at byens homofile miljø kan det der med humoristiske parader. Her er Terje Kringstad bevæpnet med et sunt våpen.<p/> EIRIK BREKKE (foto)