Streiken blant Norwegians piloter er nå i det ellevte døgnet, og konkurrenten SAS kan glede seg over langt fullerere fly.

— Vi kan bekrefte en betydelig økning i henvendelsene og antall reisende, spesielt til Nord-Norge og de største strekningene fra Oslo til Bergen og Trondheim, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

- Må være fleksibel

— Det er imidlertid ledige billetter til de aller fleste destinasjoner hvis man er fleksibel på avreisetidspunkt. Vi har gjennomført en policy om å ikke gjøre noe ekstraordinært ved å sette inn flere avganger, eller endre pris- eller billettpolicy i respekt for den konflikt som pågår i Norwegian, sier Johansen.

Informasjonssjefen vil ikke si at SAS gleder seg over det økte billettsalget.

— Streiken rammer et stort antall flypassasjerer, og det som pågår er heller ikke bra for luftfart generelt som er avhengig av publikums tillit, sier Johansen.

- Går i null

Hos Widerøe er det mulig å komme seg til Oslo hvis man reiser via Sandefjord eller Skien, opplyser kommunikasjonssjef Richard Kongsteien.

— Hos Widerøe er det fortsatt ledige billetter på ettermiddagsflyvningene til Torp og til Skien, sier Kongsteien.

Det er også ledige billetter til Skien onsdag ettermiddag, sier han.

— I morgen er vi utsolgt til Sandefjord på ettermiddagen, men både tidlig og sent er det ledige billetter, sier Kongsteien.

Han tror vil ikke si at Widerøe har tjent på Norwegian-streiken.

— Det vi har fått av økt belegg på flyvningene mellom øst og vest, har vi tapt på alle de som skulle fly ut av landet med Norwegian. De ville benyttet seg av oss for å komme seg til flyplassen. Jeg vil tippe vi har gått i null disse dagene, sier Kongsteien.

- Doblet billettsalget

NSB er svært glade for at folk strømmer til tog på de lange strekningene mellom Oslo og Bergen, Stavanger og Trondheim.

Imidlertid kan du ikke regne med ledige billetter hvis du vil reise rett etter jobb.

— Basert på erfaringer fra den siste uken er dag- og ettermiddagsavgangene svært populære. Vi har sett en dobling av antallet bestillinger på dagavgangene våre sett i forhold til samme tid i fjor, sier pressevakt Erik Lødding hos NSB.

Hvis du velger å resie tidlig på morgenen eller sent på kvelden trenger du ikke være bekymret for å få billetter. Midt på dagen ser det derimot verre ut, sier Lødding.

Foreløpig vil NSB ikke sette inn ekstra tog.

— Skal man sammenligne med askesky-situasjonen, satt vi inn ekstra tog da. Et slikt behov ser vi ikke nå, sier Lødding.