— Vi investerer i overkant av 300 millioner kroner de neste to-tre årene, sier administrerende direktør Rune Birkeland i eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb, den store eiendomsbesitteren på Nesttun.

Den største investeringen er bygningene på Nesttun som blant annet skal huse nytt kulturhus for Fana. Den gamle ullvarefabrikken skal restaureres og det skal bygges nytt.

Hele utbyggingen er på om lag 6000 kvadratmeter. For cirka 120 millioner kroner får bydelen kulturhus med plass til administrasjon-, øvings- og lagslokaler pluss en konsertsal med plass til 350 mennesker.

Kulturhuset skal stå ferdig i 2009 og kommunen har nettopp leid lokalene for 12 år. I tillegg får Zurhaar & Rubb flere nye butikk- og kontorlokaler til utleie.

På Askøy skal det investeres rundt 100 millioner i å utvide kjøpesenteret selskapet har eid siden 2004.

Og på Bømlo har Zuurhar & Rubb nettopp tatt over Sams Senter. Medregnet planlagte utbygginger vil Zurhaar & Rubb investere over 100 millioner kroner på Bømlo.

Zurhaar & Rubb eier i alt 70.000 kvadratmeter og har 130 leietakere. Birkelands kone Mette Zurhaar og parets to barn eier halvparten av aksjene i Zurhaar & Rubb. Den andre aksjonærene er Hansa Invest.

— Resultatet i fjor er det beste ordinære driftsresultatet i selskapets historie, sier Birkeland.

Det store underskuddet i 2005 skyldes engangskostnadene med å kjøpe seg ut av et dyrt fastrentelån.

SATSER TUNGT: Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb ekspanderer ut over hjemmebasen Nesttunsenteret. På Bømlo og Askøy skal det investeres over 200 millioner kroner de neste årene.