Anne Gine Hestetun er innstilt som fylkesordførerkandidat for Hordaland Arbeiderparti foran fylkestingsvalget neste høst.

Det ble kjent i en pressemelding fra fylkespartiet i dag. Innstillingen var enstemmig. Nominasjonsleder Marte Mjøs Persen, som selv vil ta gjenvalg som ordførerkandidat i Bergen, mener Hestetun er den rette kvinnen å sette på føresplassen.

— Hordaland fylke står overfor store utfordringer i årene som kommer, sier Persen i pressemeldingen.

Tidligere byråd

Hestetun har tidligere vært byråd i Bergen, da Ap satt med makten på begynnelsen av 2000-tallet. Siden hun trakk seg ut av politikken har hun vært sjef i Storbergen Boligbyggelag, som nylig ble til OBOS Hordaland.

— Hun kjenner Bergen godt og de utfordringene byen står overfor med folkevekst og trafikkutfordringar, samtidig som hun er opptatt av at hele fylket, for ikke å si hele Vestlandet må spille på lag for å skape de gode lokalsamfunnene vi alle skal bo og leve i, sier Persen.

Løse oppgaver

Hestetun selv fokuserer på folkeveksten Hordaland står overfor de kommende årene. I pressemeldingen slår hun fast at et sterkt vestland skal bære bærebjelken i regionen.

— Vi bor i en region med sterk folketallsvekst. Dette stiller store krav til fremtidige trafikkløsninger. Veksten skal løses med bedre kollektivløsninger. Dette krever en offensiv og knallhard prioritering, uttaler Hestetun.

På plassene etter henne, innstiller nominasjonskomiteen på følgende personer:

  • Sveinung Valle (56)
  • Siri Klokkerstuen (55)
  • Rasmus Laupsa Rasmussen (28)
  • Kari Bernadini (49)