— Jeg garanterer at det blir fint vær den neste uken. Dette er vi helt sikre på, sier Svein Inge Andersen, meteorolog ved Storm Weather Center i Bergen.

Han har selv tatt seg fri de neste dagene og satser på å gi sine egne unger årets første bad i sjøen.

— Jeg regner med at badetemperaturen ligger på 18-19 grader, sier Andersen.

Er bedre ferieplanlegging en av fordelene ved å være meteorolog kanskje?

— He, he. Nei, dette var planlagt i lang tid, forsikrer Andersen.

Meteorologisk institutt sendte i dag ut en pressemelding der de forteller om stor pågang fra folk som ønsker å vite når meteorologene har tenkt å ta ferie og hvor de reiser for å være sikre på sol.

Pressemeldingen forsikrer omverden at meteorologer er normale folk og at de reiser på normale ferier til normale steder. Det spiller liten rolle for antall soldager om man tar ferien i juni, juli eller august.

Nesten tomt på sjøbadet

Nordnes sjøbad kunne by badegjestene på 27 grader i bassenget, men da BT stakk innom var det bare to personer som hadde latt seg lokke uti.

— Jeg liker at det regner. Da er det ingen folk her, og jeg får svømme. Den siste tiden har det blitt en tur hver dag - jeg begynner nesten å bli avhengig, sier Knut-Erik Sørseth (33) som slett ikke har savnet solen så langt i år.

— Det har da ikke vært så mye regn! Da det regnet i går var det nesten litt eksotisk, sier Sørseth.

Statistikken viser imidlertid at det den siste måneden har vært mer nedbør enn i tilsvarende periode de siste årene.

Fare for tåke

Men nå kommer altså finværet og det blir værende til torsdag eller fredag neste uke. På den varmeste dagen hittil i år, viste gradestokken 27,7 grader. Nå står rekorden for fall.

Kan vi vente oss tropenetter i Bergen?

— Nei, det tror jeg ikke. Da er man avhengig av at skyer blir liggende over byen om natten og beholder temperaturen. Og skyer skal vi ikke ha noe av de neste dagene, sier meteorolog Svein Inge Andersen.

— Det er en viss fare for at det blir tåke langs enkelte deler av kysten. Spesielt på Nord-Vestlandet kan dette skje, sier Andersen.

Samstemte meteorologer

Hvis du er en av dem som mener at meteorologene alltid melder helt forskjellig vær, kan du beroliges med at meteorologene denne gang er samstemte i at finværet kommer den neste uken. Også Meteorologisk Institutt melder godvær i Bergensområdet.

Hele landet skal kunne glede seg over strålende vær den neste uken, dersom værvarselet slår til.

STILLE FØR SOLEN: Hollandske Albertina Soepboer (33) var sjokkert over hvor få bergensere som i går tok turen til Nordnes sjøbad. – Så mye plass hadde jeg aldri fått i Holland. Og utsikten her er fantastisk, sier hun.
FOTO: VEAGR VALDE