– Jeg har jo vært tilbake i byen flere ganger etter at jeg flyttet, både privat og som forkynner. Men nå regner jeg med at det blir hyppigere og mer regelmessige besøk, sier Flåten.

Allerede i morgen holder han møte i regi av menigheten «Håpet», som er stiftet av Flåtens støttespillere i Levende Ord. De valgte å bryte ut av menigheten da han gikk av som forstander. Denne forsamlingen har hele tiden hatt nær kontakt med den avgåtte pastoren.

Føler seg harmonisk

– Sist jeg besøkte dem var det 150-200 mennesker på møtet. Lokalet var for lite og flere måtte vente på utsiden, sier han.

På mandag stiller Flåten til møte om den nye ekteskapsloven i regi av avisen Norge IDAG.

– Det er ikke noen debatt, men vi skal belyse konsekvensene av denne loven, sier han.

Flåten gleder seg til å komme tilbake.

– Jeg ser frem til denne turen. Etter at vi flyttet har jeg brukt tiden til å bygge meg opp. Nå føler jeg at jeg er på vei fremover og er mer harmonisk enn på lenge, sier han.

Åpen for å fortsette

Enevald Flåten er nå bosatt i Fevik. Etter 15 år som pastor i Levende Ord ga han seg etter store konflikter internt i menigheten. Flåten ble også sykmeldt som følge av konflikten som i stor grad handlet om hans autoritære lederstil.

– Det har vært tøft og slitsomt, men jeg har lært av vanskelighetene. Nå tror jeg at jeg er en bedre leder enn noen gang før. Nå får vi bare se hva som skjer. Jeg er åpen for å fortsette møtevirksomheten og engasjere meg mer, sier han.

Kjærligheten til Bergen og bergenserne er fremdeles stor, understreker Flåten.

– Etter å ha drevet pionérarbeid i 15 år er jeg blitt veldig glad i både byen og menneskene som bor i den.