PÅL ANDREAS MÆLAND

56-åringen var selv kledelig overrasket over å ha kommet så høyt på listen da BT ringte ham i går kveld.

— Dette hadde jeg ikke ventet. Det er flott å få slik tillit, men dette er jo langt fra avgjort, sier Hatlevik.

Han gjør trolig klokt i å ta forbehold, for tre av de åtte medlemmene i nominasjonskomiteen har tatt dissens på Hatleviks plassering. De vil heller ha Jarl Høva på tredjeplassen, og sette Hatlevik to plasser lenger nede.

Åpen for alt

Selv om Hatlevik ikke har vært fast bystyremedlem, har han vært lenge med i politikken. Han satt i finanskomiteen i perioden 1999-2003, som varamedlem. I 1995-96 var han politisk rådgiver for handelsminister Grete Knudsen.

Lektoren ved Bergen katedralskole nevner oppvekst og miljø som to av sine hjertesaker, men stiller seg til disposisjon for partiet.

— Jeg er ingen sektorpolitiker. Erfaringen min tilsier at alle områder har spennende utfordringer. Derfor har jeg ingen ønskekomité, sier han.

Full splittelse

Nominasjonskomiteen i Ap kom frem til listen i går kveld - og leder Veslemøy Gullachsen måtte se at det var en splittet komité.

— Jeg hadde håpet å unngå dissens, men slik ble det ikke. Det har vært veldig mye diskusjon om rangering. Derfor følte komiteen at det var riktig å overlate det til partilagene, sier Gullachsen.

På seks av de ti øverste plassene er det dissens. Etter det BT kjenner til, er flere i partiet kritisk til at Høva og Merete Andreassen er inne igjen, bare dager etter at de trakk seg.

I dag har Ap 15 i bystyret. Innen 1. oktober skal partilagene gi sine kommentarer og forslag til endringer på listen.