Ville du brukt dagen på å rydde opp etter andre? Si din mening!

Ungdommene Anina Bjørnetun Hammersborg og Ing Polmith går foran med et godt eksempel. I Furubotn på Eidsvågneset koster de bort løv og skrot som har samlet seg langs veien i løpet av vinteren. Snart slår både barn og voksne følge med dem. Slikt blir det resultater av.

Styrker fellesskapet

— Vi har satt av lørdagen til felles dugnad på Eidsvågneset. Å skape trivsel i nærmiljøet er noe vi står sammen om. Noen koster veikantene, mens andre plukker søppel, forteller Dorthe Jahr i Eidsvågneset Velforening.

Innbyggerne tar kampanjene «La Bergen skinne» og «Hold Norge rent» på alvor. Folk har det dessuten ganske hyggelig mens de gjør byen vakrere.

— Vi samler alle til pølsefest i Eidsvågneset barnehage. På den måten får vi samtidig styrket det sosiale fellesskapet i nærmiljøet, sier Dorthe Jahr.

Hun ser også en ekstra gevinst i at barn og voksne er sammen på dugnad: Gode holdninger og ansvar for å ta vare på naturen overføres til nye slekter.

Aksjonen fortsetter

Også på Sydneshaugen i sentrum var medlemmene i velforeningen i gang med dugnad i går. Fortau ble spylt og boss fjernet.

— Dette er en fin avkobling og omgivelsene våre blir så mye finere, sier Tor Litlere.

I Sydnesgaten har mange huseiere satt ut krukker med blomster. Filosofien er at trivselen skal økes samtidig som bosset fjernes.

Hele kommende uke fortsetter BIR aksjonen «Hold Norge rent». Alle borettslag, velforeninger, skoler og barnehager utfordres til å engasjere seg under mottoet «Alt for Bergen».

FELLES INNSATS: Alle tok ansvar i Furubotn på Eidsvågneset. Foran fra venstre: Vilde Bakke Reigstad, Åsmund Bakke Reigstad, Elise Bjørnetun Hammersborg, Adelin og Sigmund Berntsen. Bak ungdommene Ing Polmith og Anina Bjørnetun Hammersborg, samt de voksne Stig Morten Hammersborg, Per Reigstad og Dorthe Jahr.
Sunde, Helge