15. mars varslet Skyss og Bybanen i en pressemelding at Fageråstunnelen skulle stenges for all bybanetrafikk i 11 dager. Årsaken til stengningen er at kjøreledningen må utbedres.

Nå er det også hengt opp plakater på Bybanen både på engelsk og norsk for å opplyse folk om endringene som kommer.

Problemet er bare at det på den norske utgaven står at reisende må belage seg på endringer fra 23. mars, mens det på den engelske plakaten står 24.mars.

Overrasket

Markedssjef Målfrid Vik Sønstabø blir overrasket da vi ringer.

— Dette må jeg sjekke ut. Jeg ringer deg opp igjen snart, svarer Sønstabø.

— Jeg fikk ikke tak i rette vedkommende og må sjekke det onsdag morgen. Hvis vi har gjort en feil, beklager vi og skal selvfølgelig rette dette opp igjen, sier hun.

Onsdag morgen kommer svar fra kommunikasjonsavdelingen i Skyss:

— Det er rett og slett Bybanen AS som har gjort feil. Skyss har laget alle de norske plakatene, pluss to på engelsk på Fantoft, mens Bybanen AS har hengt opp de engelske plakatene inne i selve bybanevognene. Du må høre med Bybanen AS, sier Camilla Lundberg Berntzen, kommunikasjonsrådgiver i Skyss.

Beklager

Direktør Carl-Erik Nielsen i Bybanen AS beklager glippen, selv om han synes saken smaker litt av flisespikking.

— Det er snakk om en glipp, om ikke den helt store glippen. Dette er nå ryddet opp i, og det vil ikke skje igjen. Samhandlingen mellom Skyss og Bybanen AS har ikke vært helt som den skal være, og det beklager vi. Det er Skyss, ikke vi, som er ansvarlig for publikumsinformasjon knyttet til bybanen, sier Nielsen.

- Hva skjer nå?

— De misvisende plakatene vil bli tatt ned og erstattet. Det er uansett viktig med informasjon på engelsk. Rimelig mange bybanepassasjerer er ikke norskspråklige, sier Nielsen.

Slår av strømmen

Helt sikker er imidlertid Sønstabø på at strømmen på Bybanen vil bli slått av klokken 00.00 natt til 24.mars.

— Da skal hele banen være tømt for tog, og vi vil sette inn buss fra midnatt, sier hun.

Siste avgang fra Nesttun til Byparken blir da klokken 23.11, og fra Byparken til Nesttun klokken 23.10. Avgangen fra Nesttun klokken 23.21, 23.31 og 23.46 går bare til Wergeland - og så er det buss på resten av strekningen.

Fra Byparken går avgangen 23.20, 23.30 og 23.40 bare til Wergeland, og så er det altså buss resten av veien.

— Det vil gå buss på hele strekningen etter midnatt. Avgangene blir de samme, men bussen vil gå fra Olav Kyrres gate, sier hun.

Hun anbefaler folk å gå inn på Skyss for å oppdatere seg på omleggingen.

Stenger tunnelen

Og hvis noen skulle være i tvil: Fageråstunnelen stenges for all bybanetrafikk fra og med 00.00 natt til 24. mars og frem til og med 3. april.

— Banen skal da gå som normalt mellom Byparken og Wergeland, mens det blir satt opp buss for bane på resten av strekningen, sier hun.

Her finner du mer informasjon om omleggingen.

Synspunkter? Si din mening her.