Frøystein Gjesdal ble i dag valgt til ny rektor ved Handelshøyskolen. Sunniva Whittaker blir ny prorektor.

Gjesdal og Whittaker vant med 66,5 prosent av stemmene mot kandidatteamet Victor D. Norman og Inger G. Stensaker.

— Jeg er utrolig glad for å ha blitt valgt til NHHs rektor for den neste fireårs-perioden, sier Gjesdal i en pressemelding.

Studentene ville ha Norman

Av de 737 studentene som stemte ved valget, stemte 78,7 prosent på Norman.

Det er imidlertid stemmene til de vitenskapelig ansatte som teller mest, og av disse hadde hele 81,9 prosent stemt på Gjesdal.

— Vi er så klart fryktelig skuffet over ikke å ha vunnet valget. Vi var jo det beste laget, men de ansatte ønsket en annen rektor, sier Norman i pressemeldingen fra NHH.

Nye viserektorstillinger

Kandidatene skal også opprette to viserektorstillinger, som blir viserektor for forsking og dekan for doktorgradsutdanning Helge Thorbjørnsen, og viserektor for fagressurser Gunnar E. Christensen.— Sunniva og jeg, sammen med Helge Thorbjørnsen og Gunnar E. Christensen er klare for å overta ledelsen av høyskolen, og vi vil gjøre alt vi kan for å vise oss tilliten vi har fått verdig, sier Gjesdal.

Bygge på det som fungerer

— Vårt team vil bygge på alt det som fungerer godt i dag, og i fellesskap skal vi alle ta NHH til nye høyder, steg for steg, sier Gjesdal.

BT skrev tidligere i april at Norman mener at Gjesdal har for lave ambisjoner, mens Gjesdal beskylder Norman for først og fremst å drive med retorikk.

Gjesdal mener at det meste allerede fungerer svært bra på høyskolen.

— Vi ønsker kanskje å jobbe litt mer nedenfra, mens de er mer opptatt av å lage seg fine målsetinger, sa Gjesdal om det andre kandidatteamet før valget.

— Nå kommer Inger og jeg til å sture i et par dager, men så vil vi fortsette å gjøre vårt beste for NHH – både faglig og i andre sammenhenger, sier Victor Norman.