— Vi har ikke grunnlag på nåværende tidspunkt å si at det var rasistisk motivert, sier Nils Inge Romslo, etterforskningsleder ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

Dermed har politiet snudd i saken. Seksjonsleder Stig Slaaten i ordensavdelingen sa tidligere til Åsane Tidende at overfallet virket å være rasistisk motivert vold.

Det var egentlig planlagt to arrangementer til helgen for å vise avstand mot rasisme og hendelsen på Flaktveit. Det ene arrangementet er nå avlyst, etter at styret i Flaktveit Idrettslag har mottatt nye opplysninger i saken.

Kuttet med kniv

Det var rundt klokken 23 den 30 desember at en mann i 20-årene ble tilsnakket av fire personer på en gangsti ved Ulsbergslia i Åsane. De skal ha ropt etter ham, og kommet med stygge utsagn.

Mannen skal ha fortsatt gjennom en undergang, hvor han skal ha blitt angrepet.

— Han ble sparket og slått gjentatte ganger i ansiktet. Vedkommende ble også kuttet i ansiktet med kniv, opplyste politioverbetjent Stig Slaatten ved Bergen nord politistasjonsdistrikt.

Ønsker tips

Halvannen uke senere har politiet få spor i saken.

— Vi har ikke noe nytt å melde. Vi har ikke fått inn noen tips som har brakt oss noe videre. Vi har en god beskrivelse av mennene, og ønsker fremdeles tips i saken. Særlig fra personer som har sett menn som har oppholdt seg i disse områdene melllom klokken 21 og klokken 24. Det er norske ungdommer, sier Nils Inge Romslo, etterforskningsleder ved Bergen Nord.

Han forteller at ungdommene ikke skal ha hatt en relasjon til hverandre.

Høyt prioritert

Saken blir etterforsket som en voldssak, og politiet i Åsane har hatt en etterforsker som har arbeidet fulltid med saken.

— Den er høyt prioritert hos oss, og vi har absolutt et håp om at vi kommer til å løse denne, sier Romslo.

Mannen har fått legebehandling, og skal etter forholdene ha det bra.

— Han har vært inne til et avhør, og vi skal ha en ny gjennomgang av forklaringen til uken, sier Romslo.

Ikke et gjengmiljø

Romslo forteller at det har få voldsepisoder i området.

— Det er mye fin ungdom her, og vi har ikke kjennskap til at det er gjenger. Det er selvfølgelig personer som er ute og henger, men det er absolutt ikke slik det var for mange år tilbake, sier han og sikter til det belastede ungdomsmiljøet på Flaktveit på 90-tallet.