— Dette er vandalisering av en nydelig grønn lunge i bydelen, sier Eli Marie Soltvedt, en av de nærmeste naboene til friområdet.

I ettermiddag begynte arbeidet med å sette opp stolpene som skal holde nettinggjerdet oppe. 3000 kvadratmeter av området blir nå en del av barnehagen som skal åpne i gamle Årstad brannstasjon.

- Bajasfakter Soltvedt sier at inngjerdingen kom som lyn fra klar himmel, og at de som er naboer til området, ikke er blitt varslet.

— Vi er absolutt for barn, vi trenger barnehager i området. Men dette er bajasfakter, det kommunen nå gjør. De burde ha klart å gjøre dette på en mer estetisk måte. Området er en perle, ikke fyllmasse, sier Soltvedt.

Brannstasjonen er godkjent som midlertidig barnehage. Med mindre planavdelingen har innsigelser, vil byrådet gjøre barnehagen permanent.

Svein Hovland forteller at området er mye brukt av beboerne i området.

— De gjerder inne blant annet et veldig flott utkikkspunkt. Og et nettinggjerde er skjemmende. Hvorfor ikke et tregjerde, spør han.

— Jeg lurer på hvorfor ikke byantikvaren har vært involvert før de gikk løs på denne parken, sier Soltvedt.

Naboer velkomne Oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit sier det har vært en helt vanlig byggeprosess, og at naboene har hatt mulighet til å komme med innsigelser.

— Jeg synes å huske at det ikke var så mange innsigelser til planene. Men dette må jeg få sjekke nærmere i morgen, sier Tveit til bt.no.

Han sier at en inngjerding er helt nødvendig for å skape et trygt miljø for barnehagebarna. Kommunen vil ha inn 120 unger i den gamle brannstasjonen. Da er de lovpålagt å sperre av så mye uteareal.

— Men når det er sagt, kan nabolaget bruke området på kveldstid og i helgene. Gjerdet er ikke til for å sperre naboene ute, men for å gi trygghet til barna.

— Har dere konsultert byantikvaren?

— Det må jeg også få sjekke i morgen, svarer Tveit.

Christian Lura