En litauisk mann i 30-årene er savnet i Kvinnherad i Hordaland, etter å ha lagt ut på tur ved 10-tiden skjærtorsdag.

Turen tar vanligvis tar tre timer. Siden har ingen hørt noe fra ham, og redningsmannskapene får heller ikke kontakt med ham på telefon.

Ifølge politiet har mannen kvittert på toppen av Breimstølen skjærtorsdag 28. mars.

Gjenopptar søket

Mannen i 30-årene hadde planer om å gå ruten Onarheimslia-Mjelkhaug-Svartavatnet-Uskedalen.

Det var en arbeidskollega av mannen som meldte ham savnet fredag, mer enn et døgn senere.

Lørdag morgen er politiet og redningspersonell i ferd med å gjenoppta søket.

— Vi er på vei med noen ressurser, redningshunder, Røde Kors og Sea King-helikopter vil bli brukt også i dag, sa operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til BT ved 08.30-tiden.

En halvtime senere bekrefter politiet på Twitter at letingen er i gang.

Stort søkeområde

Fredag kveld beskrev redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningsssentralen forholdene som «svært vanskelige» for mannskapene som søker på bakken. Det er glatt og ulendt terreng.

Hovedredningssentralen fikk savnetmeldingen like etter klokken 17 fredag. Klokken 18.40 meldte politiet at et Sea King-helikopter hadde ankommet stedet og satt i gang søk etter mannen.

Politiet sa at området de leter i, er stort, og terrenget er variater. Noen steder, som ned mot Uskedalen, er det veldig bratt.

Fjellvant mann

Litaueren skal ifølge poltiiet være fjellvant. Han dro alene ut på tur, og var forholdsvis tynt kledd. Mannen skal ha hatt på seg en grå ullgenser og hvit bukse med sort stripe.

Et lag fra det lokale hjelpekorpset i Røde Kors går fredag kveld opp ruten mannen har gått. I tillegg deltar to lokale kjentfolk i letingen.

— Det er ikke til å stikke under stol at det har gått lang tid siden han startet denne turen. Med den kuldepåvirkningen vi har om nettene nå, får vi håpe at han blir funnet raskt og at det går bra, sier leder for Hjelpekorpset i Hordaland, Jahn Petter Berentsen.

Mannen har trolig fulgt dalen oppover, og planla å ende opp i Uskedalen, som ligger vel 10 kilometer fra utgangspunktet.

— Dette er et terreng med en del høydemeter, sier Berentsen.

Rutens høyeste punkt ligger i overkant av 800 meter over havet.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post