— På grunn av værforholdene er det bare strandsøk som er aktuelt, også i dag, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Skylt på sjøen

Den 21 år gamle mannen, som opprinnelig kommer fra Hundsvåg utenfor Stavanger, var på tur til Hoddevik i Selje sammen med friluftsgruppen Natura da ulykken skjedde.

Sammen med fire andre hadde 21-åringen tatt seg ned til moloen for å se på uværet da en kjempebølge skylte ham og tre andre å havet natt til i går. De tre andre klarte å ta seg på land, mens 21-åringen forsvant i de frådende vannmassene.

— Vi har avklart med Hovedredningssentralen at dette nå dreier seg om en leteaksjon, og ikke en redningsaksjon, sier operasjonsleder Hauge til bt.no.

Det betyr at politiet anser det som utelukket at de vil finne 21-åringen i live.

Tung og grov sjø

Det er ventet at 15-20 personer fra Selje og Vågsøy Røde Kors vil delta i letingen etter den savnede i dag.

— Det er foreløpig ikke mulig å bruke båt på grunn av grov og tung sjø. Det er neppe helikoptervær heller, slik det ser ut foreløpig. Men vinden har dreiet litt mot sør, og det vil ifølge letemannskapene føre til litt roligere sjø i området. Dette er vurderinger som gjøres fortløpende, sier Hauge.

<b>VÆRHARDT:</b> Det var tøffe værforhold da letemannskaper i hele går søkte etter den savnede 21-åringen Frode Ueland Amdal.