Politiet og personalet ved Kjøkkelvik fikk nyss om at noe var i gjære etter å ha blitt advart av rektor Ivar Skjelten ved Ortun skole. Han hadde hørt rykter om et forestående ungdomsoppgjør, etter en slåsskamp på Ortun skole tirsdag.

— Slike situasjoner kan utvikle seg med lynets hastighet, siden alle har mobiltelefon. Det har vi sett flere ganger. Jeg fikk et tips om at noe var på gang, og valgte å varsle rektoren ved Kjøkkelvik, sier Skjelten.

Advarselen viste seg å være berettiget, for i går oppsøkte åtte ungdommer fra Fyllingsdalen Kjøkkelvik skole. Politiet visste at det kunne være en konflikt under oppseiling, og en patruljebil fra Laksevåg lensmannskontor var derfor i området.

— Politiet var på plass idet konflikten så ut til å utvikle seg. Det så ut til at det var en gjeng som skulle ta en annen. Noen av ungdommene ville ikke flytte seg, og en av dem spyttet på betjenten, sier politibetjent Randi Vindenes ved Laksevåg lensmannskontor.

En 13 år gammel gutt og en 14-åring ble derfor brakt inn til avhør.

Til tross for uroen de siste dagene mener rektor Ivar Skjelten at det ikke er mer bråk mellom skoleungdommer nå i forhold til tidligere.

— Jeg har vært rektor ved Fyllingsdalen i åtte år, og de siste par årene er de roligste jeg har opplevd. Vi ordner daglig opp i konflikter, og er blitt flinke til å oppdage problemer tidlig, før de utvikler seg.