VG skriver at gjenglederen dro tilbake fra Oslo til Bergen med fly lørdag. Siden Rasool ankom Bergen, har ingen sett ham.

Fengselsdirektør Kjetil Evjen i Bergen fengsel opplyste til NTB i formiddag at Rasool ennå ikke hadde dukket opp.

Da han reiste på permisjon, ble han ifølge VG kjørt til Flesland av 26-åringen som nå er siktet for medvirkning til Lindås-drapet i 1999. 26-åringen innrømmer overfor avisen at han kjenner 40-åringen fra Oslo, og sier han er blitt kjent med ham gjennom en av dem som ble dømt for Åsane-drapet i 2000.

Bergenspolitiet var ifølge VG forberedt på å påtreffe Rasool under pågripelsen av både 25— og en 26-åringen som nå er siktet for medvirkning til de to narkodrapene i Lindås og Åsane i 1999 og 2000. De fant ham ikke.

På 90-tallet ble den fryktede gjenglederen omtalt som en av landets farligste menn. Han er dømt for i alt 108 tilfeller av legemsbeskadigelse, frihetsberøvelse og trusler. Det meste skal ha forbindelse til det pakistanske gjengmiljøet.

40-åringen har nå sonet to tredeler av straffen på 12 år, og søkte i august Bergen fengsel om å bli løslatt. Det ble avslått.

De siste årene har mannen fått en rekke permisjoner for å besøke familie i Oslo.

Oslo-politiet er ukjent med at 40-åringen er uteblitt fra fengselet i Bergen.

Direktør Kjetil Evjen i Bergen fengsel sier til VG permisjonen er helt ordinær, og at vanlig prosedyre er at politiet blir varslet når innsatte uteblir fra permisjoner.

Siden Rasool ikke er etterlyst, betyr det at han ikke oppfattes som farlig for folk flest.