Politiet mener at 39-åringen er troende til å begå flere lovbrudd hvis han får gå løs.

39-åringen ble i helgen siktet for å ha stjålet eller å ha urettmessig mottatt en utbetalingsanvisning pålydende 14.000 kroner. Mannen beskyldes også for å ha mottatt en stjålet pc for to dager siden.

39-åringen ble i dag varetektsfengslet i fire uker, selv om retten mente det ikke var skjellig grunn til å nagle ham til noe pc-tyveri. Han påkjærte kjennelsen på stedet.

— Uforholdsmessig

— Jeg har ikke gjort det jeg nå er siktet for. Å fengsle meg i fire uker er et uforholdsmessig inngrep, sier 39-åringen til bt.no.

Pc-en hevder han at han har kjøpt.

— Utbetalingsanvisningen er en lapp jeg aldri har sett før, sier han.

Men politiets tiltaleliste mot mannen er lang. Politiadvokat Rune Malt omtaler ham som en kjenning av politiet. Siden i fjor sommer skal 39-åringen ha begått en serie mer og mindre alvorlige lovbrudd, ifølge tiltalen:

20. juni 2006: Stjal sykkel ved Bergen storsenter.

Oktober 2006: Stjal to visakort. Brukte kortene til å kjøpe varer for til sammen 25.000 kroner.

Desember 2006: Kjøpte to mobiltelefoner med stjålet Visa-kort fra Bonus Expert i Strandgaten. De kostet i alt 4500 kroner.

22. desember 2006: Prøvde å hente ut pc til 14.500 kroner hos Bonus Expert. Ble avslørt av en vekter.

Januar 2007: Stjal lommebok med bl.a. Visa-kort.

Januar 2007: Stjal fotoutstyr og mp3-spiller.

11. juni 2007: Fikk ut varer for til sammen 2200 kroner i butikkene Peak Performance og DNA. Metoden var den samme: Stjålet Visa-kort. Samme dag skal han ha prøvd å få ut en mobiltelefon til 6400 kroner hos Foto Knudsen.

I tillegg er han tiltalt for en rekke mindre tyverier og narkotikaforbrytelser.

Forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff har fått signaler om at klienten kan bli sittende varetektsfengslet helt til saken kommer opp for retten i slutten av oktober.

— Det vil i så fall være svært uforholdsmessig, sier Grythe Hoff til bt.no.