Ifølge retten har den 28 år gamle mannen fra Florø «konsekvent gjort seg utilgjengelig for politiet» den senere tiden. I Sogn tingrett ble han dømt til 14 dagers fengsel for ved to anledninger å ha unnlatt å møte opp til soning.

28-åringen skulle sone en straff på 30 dagers fengsel i fjor vår, men ga aldri beskjed om at han hadde mottatt innkalling til soning. En politibetjent fant mannen på jobb på et utested, men da løp 28-åringen inn på utestedet og gjemte seg.

Politibetjenten forklarte «at han løp etter tiltalte en stund inne i lokalene» før han fikk tak i ham. Mannen ble til slutt med på politistasjonen, men da han senere skulle sone, møtte han aldri opp.

Mannen møtte heller ikke opp da han i vinter skulle sone en straff på 100 dagers fengsel. Politiet fikk et tips om hvor 28-åringen befant seg, men fant først ingenting da de sjekket leiligheten. Etter en stund fant de mannen, som hadde gjemt seg bak en sofa.

Sogn tingrett finner det «bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte bevisst unnlot å møte opp til soning», og mener det er straffeskjerpende at mannen forsøkte å gjemme seg da politiet kom på besøk. Retten trodde ikke på tiltales forklaring om at han ikke visste at det var straffbart å unnlate å møte til soning.

Tiltalte møtte for øvrig ikke opp i retten, og må nok en gang få dommen forkynt av politiet.