Da politiet ransaket båten kokken jobbet på, snuste narkohunder seg frem til ni tusen narkotabletter sengen hans.

–Jeg ble truet til å ta tablettene med meg til Norge.

Slik forklarte den 37 år gamle bergenseren seg da han møtte i Bergen tingrett i går. 37-åringen er tiltalt for å ha fraktet inn 4660 ecstasytabletter og 4070 Rohypnol-tabletter fra Danmark til Norge.

3. februar i år kom politiet på uventet besøk i den danske lastebåten, hvor 37-åringen var ansatt som kokk.

Snuste seg frem

Båten lå til kai ved Otnes i Halsa kommune i Møre og Romsdal.

Politiet hadde med seg sporhunder som ganske raskt snuste seg frem til kokkens lugar. Under dynen fant politiet åtte pakker med narkotiske tabletter. Nærmere opptelling viste at det var nær ni tusen tabletter av sorten Rohypnol og Ecstasy.

–Vet du hva gateverdien er på disse tablettene, spurte aktor Rudolf Christoffersen den tiltalte.

– Rundt 25-30 kroner for Rohypnolen og 100-150 for ecstasytablettene, svarte 37-åringen.

Politiet prosederte på at 37-åringens plan var å reise til Norge og møte en 24 år gammel mann fra Bergen og overlevere tablettene for 40000 kroner. Overleveringen skulle skje i Halsa.

Politiet begrunner mistanken med avlyttinger der de hører 24-åringen og kokken i ekstatiske samtaler over hvor bra det skal bli med leveransen fra Danmark.

Tok fly fra Bergen

Politiet vet også at 24-åringen tok fly fra Bergen til Kristiansund og taxi til avtalt sted der han skulle få tablettene til avtalt pris.

24-åringen er fra før involvert i flere tunge narkosaker, og sitter i varetekt mistenkt for befatning med en betydelige mengde hasj.

24-åringen var innkalt som vitne i retten, og har selv status som siktet i saken. Han nektet å svare på noe om sitt kjennskap til tablettene.

Aktor Rudolf Christoffersen la ned påstand om tre års fengsel for den 37 år gamle kokken.

Slik fant politiet Rohypnol-tablettene da de sjekket kokkens seng.
POLITIET