— Han var i en håpløs situasjon. Nå er han på sett og vis tilbake der han startet, men forhåpentligvis er hans nye kreditorer mer medgjørlige enn den forrige, sier mannens forsvarer, Jørgen Riple.

29-åringen er i Bergen byrett dømt til å betale over 200.000 kroner i erstatning til firmaene han svindlet. I tillegg må han sone seks måneder i fengsel.

Fiktiv vaktmester

Mannen sa i retten at han hadde betydelig gjeld til en privatperson. Han nektet imidlertid å oppgi vedkommendes identitet. Det var ifølge domfelte kreditoren som kom opp med idéen om å opprette et vaktmesterfirma.

Selskapet var bare et skalkeskjul for å kunne svindle andre selskaper for store summer. 29-åringen bestilte en rekke varer i selskapets navn, men betalte aldri for disse. Varene fungerte som avdrag på gjelden hans.

I løpet av noen måneder bestilte 29-åringen datavarer for nærmere 60.000 kroner. Han bestilte også, fire dusjkabinetter, stein til en verdi av 40.000 kroner, og 300 kvadratmeter eikelaminat. I tillegg lurte han to lastebilsjåfører til å frakte varene for ham.

29-åringen har godtatt dommen fra Bergen byrett.