— Det er interesse utenfor landegrensene, ja. Så mye kan jeg si. Men hva det blir til, vil jeg ikke tenke høyt om nå, sier Fyllingen-streken.

I går var han nok en gang sentral da bergenserne snudde opp ned på alt etter pause og vant et tett oppgjør i Haugesund. 15-13 ble til 15-17 de første seks minuttene av 2. omgang, ledelsen beholdt de til lagene tok kvelden klokken 19.53.

— Jeg venter fremdeles på kontraktstilbudet fra Fyllingen. Og så lenge det ikke skjer noe der, må jeg bare ta tiden til hjelp. Jeg har ikke hastverk.

— Hva mener du med utlandet? Danmark?

— Det får du ikke vite ennå, parerer Gjeitrem.

Åpent i 1. omgang

Høyskolestudenten var, tross store ryggsmerter, god da Fyllingen rykket fra - etter kollektivt slette prestasjoner bakover før pause. Da holdt de gulblå kveldsåpent på egen seksmeter, og vertskapet forsynte seg grovt av tilbudene.

— Usmarte. Dumme. Slik beskriver Anders Fältnäs sine menns opptreden da Haugaland styrte alt den første halvtimen. Og stakkars Johan Johnson i buret visste ikke sine arme råd. Før noen visdomsord under hvilen snudde kampen. Et mer komprimert forsvar fikk Johnson i gang, svensken svarte med å redde halvparten av skuddene - 12 redninger etter pause.

— Føler du mer ansvar nå når Magnus Dahl er langtidsskadet og Jan Stankiewizc bare en nødløsning?

— Ja, helt klart. Ansvaret tynger, samtidig som det er trygt å vite at jeg starter hver kamp.

Heller ikke førskolelærer Johnson vil si noe om sin egen fremtid som håndballkeeper, han er i tenkeboksen.

— Men det blir enten Fyllingen eller ingenting.

— Hva gjør deg usikker?

— Familie- og arbeidssituasjonen. To små barn krever sitt, og det koster å jobbe heltid når du har håndballen i tillegg.

Også Pettersen på vent

Mannen som holdt Fyllingen inne i kampen innledningsvis i går, Svend Magnus Pettersen, gir samme svaret.

— Når skriver du under ny kontrakt?

— Vi får se hva det blir til, svarer storskytteren.

Han fikk ikke leke seg mer enn i et kvarter. Da landet han forkjært, med store smerter i foten.

— Det kjennes ikke greit ut. Men jeg håper å være tilbake ganske kjapt.

Fyllingen-trener Anders Fältnäs bebreider klubben, og ikke spillerne, for at det trekker ut med signeringen av nye kontrakter.

— Vi er for seint ute og må ta selvkritikk på det. Innen en uke bør det meste av avtaler være i boks, mener svensken. Som mest av alt roser Erik Bjørnsen for avgjørende bidrag til snuoperasjonen i Haraldshallen - og nok en seier.

— Sterkt, oppsummerer Fältnäs.

KAN FORSVINNE: Andreas Gjeitrem kan være tapt for Fyllingen etter sesongen. Profftilværelse i utlandet lokker. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG