Da den 36 år gamle kvinnen låste seg inn i bilen sin i Bergen sentrum mandag kveld, startet et mareritt som varte i flere timer.

Kvinnen har forklart at hun ble oppsøkt av to menn, som ranet henne og tok henne som gissel. Ranerne skal ha oppsøkt kvinnen på parkeringsplassen mellom Sparebank 1 Vest i Kaigaten og rådhusblokken mellom klokken 22.30 og 23.00.

Politiet gikk i går ut med bilde av den ene av de to ranerne, uten at det så langt er kommet inn avgjørende opplysninger.

De to skal ha tvunget til seg kvinnens minibankkort, og prøvd å ta ut penger fra en minibank i Kaigaten. De lyktes ikke siden kvinnen ikke hadde penger på kontoen.

— Kvinnen fortalte at det ville komme penger inn på kontoen hennes i løpet av natten. Dermed tvang de henne inn i bilen og kjørte rundt med henne i flere timer mens de ventet på at pengene skulle bli overført, sier operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt til bt.no.

— Kvinnen var naturlig nok i sjokk, og følte at hun måtte tilfredsstille ranerne, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen.

36-åringen kjørte en brun Volvo 240 stasjonsvogn, og politiet er meget interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett bilen mandag kveld.

Turen gikk fra sentrum til Åsane og tilbake til sentrum igjen. Deretter skal kidnapperne og deres offer ha kjørt til Wergeland.

— I minibanken på Wergeland tok de ut et mindre beløp, sier Mathiesen.

36-åringen ble sluppet av på Nygårdstangen, og kom seg deretter på egen hånd til legevakten en gang mellom halv fire og fire natt til tirsdag.Politiet ønsker kontakt med personer som kan ha opplysninger. Blant annet kan tre personer i nærheten av Kaigaten ha vært vitner til ranet. Politiet understreker at disse ikke er mistenkt i saken.