I BT 13. august angriper Trond Giske Unge Høyres standpunkt om å legalisere poker. Bakgrunnen for Giskes angrep er at byrådene Monica Mæland og Trude Drevland ønsker å øke støtten til idretten i Bergen uten å oppfordre folk til å spille på norsk tipping. Dette har tydeligvis irritert Giske så mye, at han blander kortene og rører sammen debatten om å avkriminalisere poker med diskusjonen om hvordan vi skal legge forholdene til rette for frivillige organisasjoner.

For å ta det siste først. Trond Giske forsøker i sedvanlig stil å innbille det norske folk at det kun er gjennom norsk tipping at borgerne i dette landet kan støtte frivillige organisasjoner. Det er jo selvfølgelig det reneste tøv. I motsetning til kulturministeren oppfordrerer vi folk til å støtte frivillige organisasjoner uavhengig av om de spiller på norsk tipping eller ikke. Vi er videre meget fornøyd med at Monica Mæland og Trude Drevland har signalisert økt støtte til idretten i Bergen.

Unge Høyre er tilhenger av å legalisere poker, selvsagt er vi det. Vi ser ingen grunn til å kriminalisere store deler av befolkningen kun fordi de spiller poker. At Giske og Ap ivrer etter å styre folks liv gjennom forbud, tvang og reguleringer er for så vidt ikke noe nytt, men nok et eksempel på formynderstaten i praksis. Selvsagt finnes det mennesker som får problemer med å forholde seg til penger, enten dette gjelder norsk tipping, automater eller poker. Det offentlige har selvsagt et ansvar for å hjelpe disse menneskene, men å løse spillegalskap gjennom å kriminalisere poker, hvor over 90 prosent av dem som spiller evner å styre sine penger helt fint, er etter Unge Høyres syn å umyndiggjøre befolkningen.

Helt konkret hadde det vært mye bedre å gjøre som i Storbritannia, legalisere poker, også for nettselskaper. La selskapene betale vanlig bedriftsskatt, og gjerne legge til en spilleavgift som skal gå til å hjelpe mennesker som lider av spilleavhengighet.

I motsetning til Trond Giske og Arbeiderpartiet har vi i Unge Høyre tillit til at befolkningen kan fatte sine egne valg slik de selv finner det fornuftig, deriblant pokerspilling.

_Eirik Løkke,

nestleder, Hordaland Unge Høyre._

REUTERS