— Det stikker litt i hjertet mitt når jeg gir maleriene vekk, men det er godt å gi det til et tiltak som dette, forteller Tove Rist, Rebeccas mor.

Hun lar oss se to av maleriene, som viser to nakne mennesker med ansiktet godt skjult i hendene sine. Det er noe mystisk og sørgmodig over dem.

Til sammen skal fire originalmalerier av Rebecca Rist (27) og annen kunst auksjoneres bort til minnefondet som s moren har opprettet.

Et annet bilde av datteren

Moren ønsker å gi pengene til sosiale tiltak for brukerne av Kafe Magdalena og til omsorgsbasen til Kirkens bymisjon.

— Rebecca brukte selv dette tilbudet mye, forteller Thor Brekkeflat, prest og styremedlem i minnefondet.

— Det er viktig for familien å vise at denne jenten var utrolig mye mer enn det avisoverskriftene klarer å gjengi. De ønsker at overskuddet av dette fondet skal gå til fritidsaktiviteter og sosiale tiltak for en gruppe jenter i Bergen som er avsporet fra det normale sosiale livet vi andre tar som en selvfølge, sier han.

Rettsaken nærmer seg

Rettsaken mot mannen som er tiltalt for forsettlig drap på Rist, starter 3. desember, nøyaktig ett år etter at Rebecca forsvant. Han har hele tiden nektet straffeskyld.

— Det skal bli godt å kommer i gang. Jeg har mange spørsmål om hva som skjedde og hvordan hun hadde det. Jeg håper at jeg får et svar og at den som har gjort det får den straffen han fortjener, sier Tove Rist.

AUKSJON: Prest Thor Brekkeflat viser frem to maleriene til Rebecca Rist. På lørdag auksjoneres de bort på Kafe Magdalena til inntekt for Rebecca Rist Minnefond.

AUKSJON: Prest Thor Brekkeflat viser frem to maleriene til Rebecca Rist. På lørdag auksjoneres de bort på Kafe Magdalena til inntekt for Rebecca Rist Minnefond.
Deisz, Ørjan