Daasvand har vært en del av SV-ledelsen siden våren 2005, da hun på landsmøtet ble valgt som partisekretær. Men det har vært tyngre enn hun ante, selv om hun har slitt med allergiproblemer siden hun var liten jente.

– Allerede i fjor sommer måtte jeg erkjenne at det var umulig for meg som multiallergiker å fortsette som partisekretær. Problemene har bare økt, sier Daasvand (39) til bt.no

Blir lærer igjen Helseplagene er tidvis så store at hun i visse perioder har hatt lengre sykefravær. Som organisasjonsmenneske med stadig møtevirksomhet har tepper på gulvet, parfyme og støvallergi vært en sann plage, sier Daasvand. Derfor ga hun før jul ledelsen i SV beskjed om at hun vil ha avløsning på landsmøtet i Bergen i mars.

Edle Daasvand er utdannet lærer og var ansatt ved Ruseløkka skole i Oslo før hun ble valgt til partisekretær. Hun ønsker å gå tilbake til barneskolen, men neppe før til høsten.

Miljøverner overtar Tidligere leder i Natur og Ungdom, Silje Schei Tveitdal (34) er av en enstemmig valgkomité foreslått som ny partisekretær. Hun er i dag rådgiver i SVs stortingsgruppe og sitter i partiets landsstyre. Schei Tveitdal er for øvrig gift med leder i Norges Naturvernforening, Lars Haltbrekken.

Nestleder i SV, Audun Lysbakken, beklager sterkt at Edle Daasvand har sett seg nødt til å kapitulere for helseplagene. Samtidig er han glad for å få en etterfølger som har god kontakt med miljøbevegelsen.

TREKKER SEG: Edle Daasvand må trekke seg fra vervet som partisekretær i SV.
Håvard Bjelland