Store politistyrker, mannskaper fra Røde Kors, og et Sea King redningshelikopter søkte i natt etter en 61 år gammel mann på Fløyen.

I dag morges fortsatte letingen med hundesøk. Forgjeves.

— Vi har saumfart de områdene vi kan, og ser nå ingen grunn til å fortsette søket. Han vil nå bli behandlet som en savnet, og etterforskningen vil skje deretter, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Sett med sovepose

Mannen ble observert på Fløybanen ved 15.30-tiden onsdag ettermiddag. Han hadde da med seg en sovepose. 61-åringen hadde også med seg en mobiltelefon.

— Vi har vært i kontakt med mannen gjentatte ganger på mobiltelefon. Men nå svarer han ikke lengre, opplyste operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til bt.no ved 01-tiden. Politiet mener mannen befant seg i området mellom Fløyen og Brushytten - og det er i dette området leteaksjonen har pågått de siste timene.

I hele natt skal mannen ha forsøkt å unngå letemannskapene, opplyste Aarnæs til bt.no i dag tidlig.

Helikoptersøk

Et Sea King-redningshelikopter deltok i søket, men klokken 02.09 i natt ble søket avsluttet, og helikopteret returnerte til Sola.

I tillegg har tre hundeekvipasjer, samt 20 mann fra Røde Kors vært i aksjon. Store deler av Vidden, Isdalen og Fløyen er blitt gjennomsøkt uten resultat.

Mannen ble meldt savnet ved 16-tiden i gårettermiddag. Politiet vet foreløpig ikke hva slags tilstand mannen er i.

Det er knapt et døgn siden en 19 år gammel jente måtte reddes ned fra Sandviksfjellet, etter at hun gikk seg bort natt til onsdag.