Grunde Grimstad

Lena Vermedal

Gard Steiro

— Vi har innstilt bruk av letemannskapet ute i terrenget, men har etterforskere som sjekker videre tips. Vi har ikke gitt opp å lete etter Løyning, men bruker ikke Røde Kors. I dag evalueres hele leteoperasjonen og vi ser om det er ting vi kan ha oversett, sier Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

I følge Hillestad er det gjort to konkret observasjoner. I Rådalen og på Fanaveien. To personer så mannen gående. Han er observert i Rådalskrysset gående mot Stend.

— Det er rart ikke flere har sett ham i perioden mellom klokken 17 og 19, legger Hillestad til.

— Det betyr ikke på noen måte at vi har glemt ham. Alle patruljer skal holde øynene åpne, forsikrer Ragnar Lyssand, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Politiet vil de neste dagene gå gjennom alle tipsene fra publikum. Dukker det opp nye opplysninger som kan kaste lys over forsvinningen, vil man igjen trappe opp letearbeidet.

Uten spor

Løyning forsvant fredag fra nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus. Han var innlagt etter en arbeidsulykke, og hadde nylig gjennomgått en hodeoperasjon.

Mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Redningshundene har deltatt i leteaksjonen. På det meste var mellom 50 og 60 personer involvert.

— Det har vært et svært vanskelig arbeid. Vi har ikke vært sikre på hvor det var mest fornuftig å lete, sier Lyssand.

Politiet trodde lenge at Løyning kunne ha gått hjem mot Kvinnherad til fots, men utelukker ikke at han fortsatt kan befinne seg i Bergen. Vitner mener å ha sett ham både i Rådalen og Os, på Stord og Krohnsminde.

— Etter fem dagers søk har vi ikke lenger et leteområde, sier Lyssand.

Fryktet ikke forsvinning

Ledelsen ved Haukeland universitetssykehus avviser at sikkerhetsopplegget sviktet da Løyning forsvant.

— Vi har 360.000 pasienter her hvert år med svært forskjellige diagnoser. De fleste er voksne mennesker, og det er klart at vi ikke kan nekte dem å bevege seg rundt, sier Therese Trandem ved sykehusets informasjonsavdeling.

Sykehuset opplever jevnlig at pasienter går seg bort, men sjelden at de kommer lang av gårde

— Som regel finner vi igjen pasientene et sted på sykehuset eller i området rundt, sier Erling Myrseth ved nevrokirurgisk avdeling.

— Vi hadde ingen grunn til å tro at denne pasienten var så forvirret etter skadene at han ville stikke av, sier avdelingsoverlegen.

<b>LETING PÅ FANAFJELLET:</b> Alexander Schütz i Fana Røde Kors Hjelpekorps deltok i går i letingen i skogen langs veien over Fanafjellet.
<b>SAVNET:</b> Politiet ber fortsatt om hjelp til å finne Torleif Løyning (41) som forsvant fredag.<br/>FOTO: PRIVAT