DAG IDAR TRYGGESTAD

Nå har politiet mistet troen på at han vil si noe i det hele tatt. Derfor forbereder de seg på å sende saken over til statsadvokaten uten at en forklaring fra den drapssiktede marineoffiseren ligger ved.

— Vi har registrert at siktede flere ganger har sagt at han vil la seg avhøre, men det har ikke latt seg gjøre å få til, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til BT.

Drapsetterforskerne har en mengde spørsmål de vil stille 39-åringen. Fortsatt er det flere brikker som mangler i puslespillet - blant annet hvor 39-åringen befant seg i tiden før og etter at eks-konen ble skutt og drept i parkeringshuset i Markeveien i Bergen.

— Selvsagt har vi interesse av å snakke med ham, men det er også hans rett til å nekte å forklare seg. Både nå og i en eventuell rettssak, sier Krogvold.

Han forteller at politiet nå ser slutten av en svært omfattende drapsetterforskning. Nå gjenstår det bare en del kriminalteknisk arbeid, samt at man venter på de rettspsykiatrisk sakkyndiges rapport. De har fått frist til 18. juni med å levere erklæringen.

— Etter det sendes saken over til statsadvokaten for avgjørelse, sier Krogvold.