Sommerskisenteret åpnet søndag, etter at lørdagens åpning ble utsatt på grunn av enorme snømasser. Søndag var det derimot en invasjon av skigåere på Folgefonn.

— Vi har ikke noe eksakt tall, men jeg tviler ikke på at det var tusen mennesker her oppe, sier daglig leder Una Eiken.

Norges skiforbund arrangerte konkurranser med bigjump og kulekjøring, og det var vinterføre med tørr snø å kose seg med.

Gravde frem skitrekket

Ikke at det har gått helt smertefritt for seg. For selv om for mye snø er et luksusproblem, toppet det seg på lørdag.

— Vi måtte bruke gravemaskiner for å grave frem hele skitrekket. Snømengden har økt i hele mai, og vi må hele tiden dose vekk snøen fra heisen når det har vært kraftig snøfall. Det er nummeret før du slår hodet i tverrbjelken i heisen, sier Eiken lattermildt.

Hun regner med å få en sesong som varer til langt ut i september, om været holder.

- Veien er som en bob-bane

Det var mange optimister som kom med sommerdekk på vei til Fonna i går. Dette fungerer dårlig når smeltevann renner ned på veien, fryser på og blir dekket med 10 centimeter nysnø.

— Vi stoppet biler halvveis opp, og så sorterte vi dem ut slik at de med vinterdekk, firehjulstrekk eller kjetting fikk fortsette, mens resten måtte kjøre med minibusser, sier Eiken.

For får du først trøbbel på veien, da har du trøbbel.

— Veien er smal og trygg å kjøre, det er jo ti meter høye brøyekanter. Du kjører som i en bobbane der oppe, forteller Eiken.

Kanskje likevel greit å pakke kjettingen om du har tenkt deg på en vårlig skitur.

LUKSUSPROBLEM: Et skisenter får nesten ikke lov å klage på for mye snø, i alle fall ikke i slutten av mai. Og det gjør da heller ikke Folgefonn sommerskisenter.
JAN PETTER SVENDAL
TRYGGE KANTER: - Veien er som en bob-bane, ifølge daglig leder Una Eiken. Det er lett å se hva hun mener.
JAN PETTER SVENDAL
HEISATUR: Det var mange som koste seg under åpningen av Folgefonn sommerskisenter i helgen.
JAN PETTER SVENDAL